Надя Младенованачалник на кабинета на вицепрезидента Илияна Йотова Фейсбук:Какво е

...
Надя Младенованачалник на кабинета на вицепрезидента Илияна Йотова Фейсбук:Какво е
Коментари Харесай

Шефката на кабинета на Илияна Йотова с остри въпроси за освобождаването на Стефан Янев

Надя Младенова

шеф на кабинета

на вицепрезидента Илияна Йотова

Facebook:

Какво е споделил министър Стефан Янев в първите часове след нахлуването на съветските войски в Украйна, няма никакво отношение към неговото унищожаване - това е точната дума.

Семантиката на изявлението му от преди пет дни и нейното пояснение /вече пет дни/ няма да даде отговори на въпросите, които породиха.

Дали пък не е отхвърлен, тъй като сподели че #България ще изиска обезщетения за забавянето на доставката на изтребителите Ф-16?

А истина ли е, че се е противопоставил да бъдат изпращани изтребили от България в Украйна и по този начин директно да се намесим във военния спор?

А може би, войната в #Украйна ще се окаже “черният лебед” в непоколебимата позиция на България за започването на договарянията на Европейски Съюз с Република Северна Македония?!?

Да не стане внезапно “жизнено важно” да потъпчем всичките си кардинални позиции и да ускорим договарянията? Не за друго, само че Янев е пореден в позицията си за договарянията и като длъжностен министър-председател, и като член на държавното управление.

Въпросите са доста, отговорите би трябвало да дадат от държавното управление и обединението.

Никакви оправдания от сорта на “ама по нашето съдружно съглашение, всяка партия сама преценя за кадровия си подбор” не правят работа.

Първо, тъй като съдружното им съглашение не е Библията, с цел да е веднъж за постоянно, а почтено казано съвсем никого не го интересува.

В България държавните управления е значимо да се преценяват с Конституцията и да не нарушават нея, а не някакви съдружни съглашения.

Второ, тъй като държавното управление на страната е хомогенна конструкция, а не конгломерат от феодални владения.

Трето, тъй като тъкмо в този миг е съвършенна нелепост да премахнеш министъра на защитата, който е имал дързостта да съобщи, че националният интерес на България е от първостепенна значимост.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР