Надвзетите пари за парно ще бъдат върнати на потребителите. Това

...
Надвзетите пари за парно ще бъдат върнати на потребителите. Това
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Ще се връщат пари на потребителите на топлинна енергия

Надвзетите пари за парно ще бъдат върнати на потребителите. Това даде обещание в ефира на Народоосвободителна въстаническа армия ТВ министърът на енергетиката Теменужка Петкова. По думите й, 70% от хората са си платили сметките все още, без закъснение на периода. Но даже и да не са го създали в този момент, няма да бъде спиран токът.
Припомняме, че срокът за заплащане на битови сметки бе продължен от 20 дни на 30 дни, със заповед на Петкова. Тя разгласи, че все пак, към 8% от потребителите въпреки всичко не са си платили сметките. Министърът на енергетиката изясни, че няма пълномощия да наложи отпадане на таксата за наново включване при спрян ток. Теменужка Петкова уточни, че до края на март тази година работят старите цени за топлинната сила.
По думите й сега се вършат преизчисления за интервала от август 2019 година до 31.03.20 година и следва всеки един консуматор да получи разликата сред новата и остарялата цена. До юни се чака да завърши целият развой и да се върнат пари на хората. Предполага се, че това ще стане едвам към средата на актуалната година. При клиентите с отдалечено отчитане процесът ще бъде по-бърз, само че физическото премерване ще забави обстановката. Хората ще схванат каква сума им е била приспадната от данните във фактурите си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР