Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от следващата субсидия, заяви

...
Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от следващата субсидия, заяви
Коментари Харесай

Нинова нямала възможност да връща сега парите от субсидиите

Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от идната дотация , съобщи в коридорите на Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Министерството на финансите към този момент преизчисли годишната държавна дотация, отпусната на политическите партии и обединения за интервала от 26 май 2016 година до влизането в действие на Закона за изменение на Закона за политическите партии – 31 март 2019 година За този интервал партиите и обединенията би трябвало да възстановят общо 14 463 706,00 лева ГЕРБ към този момент погаси дълга си от 5 613 724 лева, а левицата би трябвало да върне в бюджета 4 299 690 лева
„ Ние, за разлика от ГЕРБ, не си държим парите на влогове за лихви “ , съобщи Нинова. Тя напомни, че по данни към месец декември предходната година левицата е разполагала с 6 млн. лева, само че оттогава до момента е имала доста разноски. Около 2 млн. лева са отишли за акцията на европейските избори, а стартът на партийната телевизия е коствал на Българска социалистическа партия към 1,5 млн. лева От тази сума били преведени и средства за прехрана на партийните структури.
„ Към момента ние не разполагаме с тези пари “ , изясни Нинова. Лидерът на левицата добави, че Българска социалистическа партия ще взе участие в консултациите за намаляването на партийната дотация, което бе гласувано на първо четене в Народното събрание, само че след това бе отсрочено. „ Най-разумното е да седнем и с причини и без страсти да обсъдим въпроса в две направления – да не позволяваме –частни ползи да си купуват партии и да диктуват политиката на България, само че да понижим дотацията по този начин, че обществото да се успокои, че партиите на харчат непотребни пари, посочи тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР