Надвишената свръхсмъртност продължава да e на изключително високи нива, но

...
Надвишената свръхсмъртност продължава да e на изключително високи нива, но
Коментари Харесай

Математикът Велков с още плашещи данни за смъртността от К-19 в България

Надвишената свръхсмъртност продължава да e на извънредно високи равнища, само че въпреки всичко имаме спад с към 8% по отношение на предната седмица (колкото е и спадът в Ковид смъртността).

Над 2 пъти повече хора умират сега в сравнение с за последните приблизително 5 години. Това проучва математикът Петър Велков.

"Имаме 97% нарастване в смъртността - 2110 индивида повече умряли през 50 седмица (7-13.12) в сравнение с приблизително за последните години. (4276 смъртни случая при 2166 приблизително за последните 5) ", прецизира той.

"Хората не престават да си умират от всевъзможни болести (тях Национален статистически институт си ги регистрират, индикаторът обгръща цялата обща смъртност, те са си в тези всекидневно към 2000 случая), а към тях се прибавят още над 2200 души, които са умряли поради пандемията (като публично една сериозна численост даже не са регистрирани като умряли от Covid-19) ", акцентира Велков, който е и специалист по ръководство на рецесии.

Данните, които той разяснява, са за 50-та седмица, като Национален статистически институт регистрира с съвсем две седмици забавяне. Т.е. към момента предишна седмица (51-ва) с 925 умряли от Ковид (3% нарастване по отношение на предната) към момента не е влезнала, а за актуалната (52) най-вероятно данните ще са сходни с дребен спад.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР