надви с 1:0 като гост на Ещадио до Драгао в

...
надви с 1:0 като гост на Ещадио до Драгао в
Коментари Харесай

Лион превзе крепостта на Порто

надделя с 1:0 като посетител на " Ещадио до Драгао " в първа осминафинална среща от. Бившият състезател на Милан Лукас Пакета се трансформира в воин за гостите с гола си в 60-ата минута.

В самото начало на мача се получи конфликт сред Пепе и Лукас Пакета, след който няколко минути на двамата бе оказвана здравна помощ, като по-лошо изглеждаше положението на бразилския халф на гостите от Лион. И двамата въпреки всичко продължиха присъединяване си в дуела, като Пепе на почивката бе заменен от Рубен Семедо.

В 11-ата минута нападателят на Лион Муса Дембеле принуди стража на Порто Диего Коща да прави избавяне, а минута по-късно “драконите ” дадоха отговор с подъл прехвърлящ удар на Витиня, само че вратарят Антони Лопеш съумя да избие. В 38-ата минута гостите от Лион пропиляха прелестна опция за гол, откакто Дембеле и Карл Токо-Екамби си попречиха пред вратата на Диего Коща и в последна сметка топката не попадна във вратата на “драконите ”.

Пет минути след паузата Мусе Дембеле направи пропуск за Лион, като не съумя да уцели от близка отдалеченост противниковата врата. Малко по-късно Диего Коща избави рисков удар по земя на Пакета.

В 60-ата минута Лион излезе напред в резултата. Токо-Екамби направи прекрасен пробив и подаде към Муса Дембеле, който пък чукна топката към намиращия се вдясно от него Лукас Пакета, който изпрати топката в долния десен ъгъл на безпомощния Диего Коща. Интересно за отбелязване е, че в началото имаше неизясненост дали попадението ще бъде зачетено, защото се появиха подозрения за засада на Дембеле, само че в последна сметка голът бе приет за постоянен.

Броени минути след гола на Лион се стигна до любопитна обстановка в наказателното поле на французите. Лукас Пакета игра с ръка, откакто топката първо се удари в крайници му. Зад гърба му имаше футболист на Порто, само че обстановката не представляваше непосредствена голова опция за португалците. След известно съмнение реферът Хосе Санчес реши, че вярното решение в тази ситуация е да не отсъжда дузпа.

Дълбоко в добавеното време централният бранител на Порто Шансел Мбемба изпрати топката във вратата на Лопеш, само че насладата на “драконите ” продължи прекомерно малко. Изравнителният гол в 95-ата минута бе анулиран заради засада и в последна сметка Лион удържа скъпата преднина преди реванша. Французите сложиха и завършек на серията от 18 следващи мача без загуба на португалския гранд във всички шампионати.

Снимка: ol.fr
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР