Надути до небето са цените в павилиона в Дома за

...
Надути до небето са цените в павилиона в Дома за
Коментари Харесай

Шампоан за 45 лв., захар за 20 лв. и хляб за 5 лв. - eто кой...

Надути до небето са цените в павилиона в Дома за краткотрайно настаняване на чужденци в Бусманци, предава Българска национална телевизия. 32-годишен алжирец, който е там повече от година, взема решение да направи скрита камера, с цел да покаже нередностите при извършване на покупки от единствения магазин.

Центърът в Бусманци е от затворен вид, по тази причина няма по какъв начин хората вътре да излизат на открито да си пазарят, откъдето пожелаят. Заради пандемията свижданията са неразрешени, тъй че не могат да разчитат и на близки за храна.

Освен самун за 5 лева, там се продават и акцизни артикули - цигари сред 7-8 лева за кутия относително известни марки.

Плащанията може да се вършат и с евро, само че касови бележки не се издават. Общо взето надценката на другите типове артикули варира, като при киселото мляко доближава до към 400 %.

За съпоставяне - цената на един самун от същия тип в комерсиалната мрежа е малко под 2 лева Според закона цените на цигарите са закрепени, тъй като са акцизна стока, затова не би трябвало да се продават на по-високи или по-ниски стойности.

Хората настояват, че кофичка кисело мляко от 400 грама се търгува за 4 лева Шампоан за коса може да се закупи за 45 лева На същата цена излиза и кг течен шоколад. Изключително повишена цена има и кг захар във въпросния павилион. Килограмът излиза 20 лева, само че се продава на пластмасови чаши по 4 лева, настояват още чужденците. По 2 лв. за численост се продават домати, краставици и лук.

Хората от центъра са подали тъжби до управляващите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР