Надценките в магазините стигат до над 70%. Видно е, че

...
Надценките в магазините стигат до над 70%. Видно е, че
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Надценките в магазините стигат над 70%, а цените ще продължат да растат

„ Надценките в магазините стигат до над 70%. Видно е, че цените още от средата на лятото са тръгнали нагоре и упованията са да продължат да порастват “.

Това съобщи някогашният длъжностен министър на стопанската система Никола Стоянов . Той разкритикува постоянния кабинет, защото съгласно него контролът е безстопанствен, а уеб сайтът за наблюдаване на цените на храните не е обновяван от месец май. Платформата бе основана от служебното държавно управление и имаше за цел да се избегнат спекули на пазара .

Според него след решението за украинското зърно няма по какъв начин да се чака рухване на цените , защото възбраната е паднала публично, само че импровизирано тя си остава. Той дефинира и като изцяло погрешно изказванието на финансовият Министър Асен Василев, че в българската хазна месечно ще постъпват по 40 млн. лв. , с помощта на рухване на възбраната за украинско зърно. Според него отново потегля нагоре и това ни отдалечава България от Еврозоната и прикани предпочитано да бъде въведен последователен надзор на цените

Никола Стоянов напомни, че в края на мандата на служебното държавно управление е таванът на цените е бил съвсем в подготвеност за въвеждане. Той поздрави постоянното държавно управление, че в последна сметка е стигнало до тази концепция , само че изяви отчаяние, че това е станало толкоз късно. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР