Надценени са тези другите предмети, тези 212 представляват определена сериозна

...
Надценени са тези другите предмети, тези 212 представляват определена сериозна
Коментари Харесай

Банов: Проверката ще покаже за колекцията на Божков

" Надценени са тези другите предмети, тези 212 съставляват избрана сериозна стойност. Те са известни на необятната публика и експертите. В нашите музеи има доста по-интересни и съществени неща ", разяснява в " Карай напряко " по " Нова телевизия " сбирката на Васил Божков министърът на културата Боил Банов.

Така той разяснява случая на предприемача и неговите експонати.

" Важното е хората да имат достъп до тези предмети, тъй като те са културна полезност. Ние обаче вървим след решенията на съда. Специалисти работят с тях и ги ревизират. Проверката ще потвърди по какъв начин е добит всеки предмет ", изясни министърът.

Той отхвърли информациите, че са опаковали артефакти на Божков в торбички. Картините отиват в Националната художествена изложба, а културните полезности отиват в Националния исторически музей. За тях са отделени специфични пространства, където се поддържа специфична температура и мокрота.

Припомняме, че п од строга и въоръжена с автомати защита продължи през февруари процедурата по изнасяне на експонати от сбирката на Васил Божков от постройката на " Нове холдинг " на ул. " Московска ".
 С защита с автомати изнасят още предмети от сбирката на Божков
С защита с автомати изнасят още предмети от сбирката на Божков

Колекцията на предприемача се състои от над 30 000 експоната

Още при започване на месеца, когато се описваха културните полезности, стана ясно, че сбирката на Божков се състои от над 30 000 експоната и изнасянето й от неговия персонален музей и от къщата му ще отнеме месеци.

На 3 февруари стана ясно, че изземат антики от офисите на " Нове холдинг ". Според експерти, с цел да бъдат превозени скъпите предмети, всеки от тях би трябвало да бъде пренесен в специфична кутия, която да е климатизирана към температурата в стаята, където е бил съхраняван артефакта.

Операцията по претършуване и изземване на доказателства продължаваше два дни, като от вкъщи на Божков бяха конфискувани голям брой картини.
 Изземват в чували още антики от офисите на Васил Божков Обновена
Изземват в чували още антики от офисите на Васил Божков

Предстои да бъде назначена археологическа експертиза

От Националната художествена академия обявиха, че не е желана оценка от тях за сбирката на Васил Божков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР