Надрасканите протоколи и многото невалидни бюлетини са вследствие на връщането

...
Надрасканите протоколи и многото невалидни бюлетини са вследствие на връщането
Коментари Харесай

Зарков: Съдебната реформа може да е обединителен фактор на стабилно мнозинство в парламента

Надрасканите протоколи и многото невалидни бюлетини са в резултат на връщането на хартиената бюлетина, а не на организацията на вота. Това разяснява пред публицисти правосъдният министър Крум Зарков, представен от Българска телеграфна агенция и Българска национална телевизия. Той уточни, че не е изследвал въпроса за анулиране на изборите от 2 април и напомни, че партиите признават резултатите. 

" Това, което видях, е, че партиите признаха изборите. Признаха изборните резултати, или най-малко не към чул, че не са ги признали. В същото време някои от тях демонстрираха това, което всички видяхме – надраскани протоколи и към този момент знаем, че има и огромен брой невалидни бюлетини. Държа да подчертая, че това не е в резултат на неприятна организация на изборите, а в резултат на хартиената бюлетина, нещо, за което бяхме предизвестени ", посочи Зарков.

По думите му, служебното държавно управление е направило всичко допустимо в една сложна обстановка да провежда предварителния парламентарен избор. Видеонаблюдението, съгласно министъра на правораздаването, е било съвсем невъзможна задача, по тази причина той изрази вяра идващият парламент да прочете деликатно разбора, който се чака да бъде изработен по тематиката както от Централната изборна комисия, по този начин и от Обществения съвет към ЦИК. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР