Надпреварата за президентските избори в САЩ през 2024 г. започна

...
Надпреварата за президентските избори в САЩ през 2024 г. започна
Коментари Харесай

Тръмп помита събранията в Айова: Ключови моменти и какво следва?

Надпреварата за президентските избори в Съединени американски щати през 2024 година стартира с събранието на републиканците в Айова в понеделник.

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп изрично завоюва гласуването на събранията и в този момент ще се насочи към първичните избори в Ню Хемпшир идната седмица с безапелационна преднина пред противниците си. Тръмп също по този начин си обезпечи утвърждение от съперника Вивек Рамасвами, който се отхвърли от кандидатурата си след разочароваща загуба.

Предварителните избори и събранията са методите, по които републиканците и демократите избират своя претендент за президент. Повечето американски щати организират предварителни избори, до момента в който някои обичайни републикански щати като Айова организират събрания за избор на делегати. Делегатите, определени на предварителните избори и събранията, гласоподават на съответните партийни конгреси, с цел да предлагат партийния претендент. Републиканският народен конгрес ще се организира през юли.

Ето какво би трябвало да знаете за резултатите и акценти...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР