Надпреварата за покоряване на Марс е в ход. Роскосмос обяви

...
Надпреварата за покоряване на Марс е в ход. Роскосмос обяви
Коментари Харесай

Роскосмос ще праща хора на Марс

Надпреварата за подчинение на Марс е в ход. Роскосмос разгласи проекти да прати хора на Червената планета, като ще конкурира американските планове на НАСА и най-много на Илон Мъск.

Подготовката на съветската задача до Марс ще стартира през 2019 година, оповестиха публично от Роскосмос тази седмица. Но към момента няма изясненост по кое време ще бъдат самите пилотируеми полети. Рано е да се каже дали това ще се случи през 2025 или през 2030 година

„ Роскосмос е в развой на рационализиране на технологиите на Луната, включително политане, кацане, междупланетно прехвръкване, отбрана от радиация, процеси в човешкото тяло. Също по този начин, преди да изпратим човек до Марс, е належащо да отработим технологията на автоматизирани системи ", разясняват от галактическата организация.

Уилям Герстенмайер, началник на подразделението за пилотируеми задачи на НАСА, призна наскоро, че при настоящия бюджет, организацията не разполага със средства за изпращане на хора на Марс и разработка на нужните технологии. Роскосмос, от своя страна, съобщи подготвеност да одобри сътрудници от НАСА към програмата си.

Предприемачът Илон Мъск обаче е твърдо решен пръв да изпрати хора на Червената планета, най-вероятно посредством план на ръководената от него компания SpaceX. Идеята на Мъск е да сътвори човешка колония на Марс, като изискването за това е да бъде понижена доста цената на полетите до планетата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР