Надпреварата за Гран При на Виетнам бе на само 3

...
Надпреварата за Гран При на Виетнам бе на само 3
Коментари Харесай

Без Гран При на Виетнам поне до 2030 година

Надпреварата за Гран При на Виетнам бе на единствено 3 седмици от това да дебютира във Формула 1, когато пандемията от ковид завладя света. Това докара до отменята на надпреварата, което трябваше да се организира на улично трасе в столицата Ханой, след което то по този начин и не се завърна в календара на шампионата.
 Отмениха Гран При на Виетнам във Формула 1 Отмениха Гран При на Виетнам във Формула 1
Сега наподобява всевъзможни очаквания за неговото осъществяване са минимални, защото част от инфраструктурата, която трябваше да бъде потребление за конструирането на трасето, е била разпродадена на други писти. Това включва TecPro бариерите, както и защитните мрежи, които ще бъдат употребявани за новата писта за Формула Е в Хидерабад (Индия). Освен това самото трасе в Ханой е изоставено от управляващите. 

Припомняме, че Виетнам подписа 10-годишен контракт с Либърти Медия през 2018 година, на обща стойност от 600 милиона $. След анулацията на първата Гран При на Виетнам бе задържан и кметът на Ханой Нгуен Ду Чън, който бе и главната движеща мощ зад плана за Формула 1. В следствие той бе исъден на 10 години затвор, по обвинявания за корупция. 
 Ф1 разгласи Гран При на Виетнам, вижте карта на трасето Ф1 разгласи Гран При на Виетнам, вижте карта на трасето
По информация на AFP новата власт в Ханой изцяло е отхвърлила опцията Гран При на Виетнам да стане факт най-малко до 2030 година, а както е тръгнало, най-вероятно и в никакъв случай. 

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР