Надпреварата за Гран При на Катар ще се върне на

...
Надпреварата за Гран При на Катар ще се върне на
Коментари Харесай

Ясно е кога и къде ще започне сезон 2024 в MotoGP

Надпреварата за Гран При на Катар ще се върне на обичайното си място при започване на сезона в MotoGP през идната година, това оповестиха по-рано през днешния ден уредниците на шампионата.

Състезанието на „ Лусайл “ даваше начало на всеки един сезон от 2007 година насам, като се изключи 2020, само че това се промени за тази година. Причината за това решение са огромните реновации на пистата в Катар, свързани с семейството на трасето и на Формула 1. Поради тази причина сезонът започва в Португалия в края на месец март, а Гран При на Катар бе наместена в края на годината, на 19 ноември, като предпоследен кръг за акцията.

Догодина обаче Гран При на Катар ще се върне на старта на сезона, като спортният уикенд на „ Лусайл “ би трябвало да се организира сред 8 и 10 март. Освен това катарското трасе ще одобри и последния формален предсезонен тест в MotoGP за 2024 година на 19 и 20 февруари.

Както бе и през тази година предсезонната подготовка ще започва с шейкдаун теста на „ Сепанг “ в Малайзия, който ще се организира от 1 до 3 февруари. В него присъединяване ще могат да вземат само тестовите водачи на обособените производители и новобранците в кралския клас. От 6 до 8 февруари пък ще се организира и формалният тест край Куала Лумпур, в който към този момент присъединяване ще могат да вземат всички титуляри.
 Няма да има Гран При на Казахстан в MotoGP Няма да има Гран При на Казахстан в MotoGP
Освен тестванията при започване на годината отборите ще разполагат и с още един ден за подготовка преди старта на сезон 2024. Той ще бъде на пистата „ Рикардо Тормо “ край Валенсия на 28 ноември тази година, два дни откакто испанското трасе одобри финалния старт за актуалната акция.

Към тези дни за предсезонни тествания ще бъдат добавени и общо три публични тестови дни в хода на самия сезон, чиито дати и местоположения ще бъдат оповестени в допълнение. През тази година тимовете и водачите разполагат със единствено два дни за публични проби по време на сезона, като те ще се проведат на „ Херес “ идния понеделник и на „ Мизано “ в средата на септември.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР