Надпреварата във въоръжаването винаги удря социалните системи и всичко, което

...
Надпреварата във въоръжаването винаги удря социалните системи и всичко, което
Коментари Харесай

Борисов: Надпреварата във въоръжаването винаги удря социалните системи

Надпреварата във въоръжаването постоянно удря обществените системи и всичко, което е от изгода на хората. Това сподели министър председателят Бойко Борисов на 11-ия летен университет на МГЕРБ под мотото „ Само истината, НЕ на подправените вести “ в к.к. „ Св. Св. Константин и Елена “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Варна. „ Много е комплицирана интернационалната конюнктура, по-сложна е от когато и да било.
Обстановка в наказания сред най-силните страни, най-мащабните военни учения, от 80-те години не са правени, което нямам доверие да донесе нещо положително на света. Надпреварата във въоръжаването постоянно удря обществените системи и всичко, което е от изгода на хората. В единия случай, в случай че има война, това е най-лошото. В противоположен случай отново ще минат 10-15 години и ще стартира развой на разоръжаване. Спомням си по какъв начин се нарязаха в България ракетите преди 15-20 години, по какъв начин стотици хиляди танкове, някои от тях и нови, бяха нарязани за скрап. Те отново са били пари на данъкоплатците и през социализма отново българите са давали тези пари за това оръжие “, разяснява Борисов.
По думите му в този момент още веднъж би трябвало да се заделят милиарди не за инфраструктура, обучение, обществената сфера, опазване на здравето, а за въоръжение. „ Ние го вършим. Разбира се, тук може да имаме доста упреци към тези преди нас, тъй като милиарди са дадени за въоръжение в последните няколко години. Понеже Дянков е тук, отново жив очевидец, помня на една Нова година по какъв начин ни смукнаха 300 млн. лева, не чакаха и 00.01 часа да стане и ни ги изсмукаха незабавно от бюджета. Такъв контракт бяха създали на Военновъздушни сили, че непосредствено го бяха закачили за бюджета. Няма „ искаш-не искаш “, непосредствено ти смукат парите. И всички пари единствено за Военновъздушни сили, милиарди. 14 „ Кугър “-а, без контракти за поддръжка, без нищо – 4 летят “, добави той. „ След това излизат други три, най-хубавите може би, „ Пантер “-и. Такъв един дето падна във Варна, Бог да го елементарни. Френската войска нямаше такива хеликоптери. Ако си спомняш, единият го дадохме на французите да върви на галерия в Индия и ни заплатиха 40 000 евро да му сложат различен знак, да го снимат. Хеликоптери, които ги нямаше на въоръжение. Каркачанов се мъчи по какъв начин да държи някаква подготвеност. Да не забравяме, че Българска социалистическа партия, като бяха най-после и два държавни Еърбъса “, сподели още Борисов.
Според него Европа може да се опълчи на Съединени американски щати, Русия, Китай чисто стопански, пазар. „ Само че сме единни. Нито Германия може сама, нито Франция, нито която и да е страна. Силата на Европейски Съюз е в единството. Можем във всяка сфера да бъдем същински конкурентни. Като партия работим в тази посока, доколкото ни стигат силите “, уточни министър председателят.
Той добави още, че в археологията страната ни се развива доста добре. „ За църквите и манастирите продължаваме да даваме “, съобщи Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР