Надпреварата в Маями започна обещаващо за един от големите фаворити

...
Надпреварата в Маями започна обещаващо за един от големите фаворити
Коментари Харесай

Денят на обратите: Синер се спаси от поражение срещу играч, от когото никога не бе губил сет

Надпреварата в Маями стартира обещаващо за един от огромните любимци за купата, Яник Синер, с рутинна победа над сънародника си Андреа Вавасори, но през днешния ден международният номер 3 имаше същинско предизвикателство пред себе си. " Мейджър " първенецът надви представителя на топ 30 Талон в трагичен конфликт, приключил с 5:7, 7:5, 6:1. В идващия кръг той ще се изправи против спечелилия сред Мартин Дам и Кристофър О`Конъл.

Сервис играта на двамата тенисисти бе на високо равнище, като до десетия гейм единствената опция за пробив бе отворена пред Синер, при 2:2. Началният удар, който е главното оръжие на международния номер 26 не разреши на италианеца да поведе в резултата. Следваха геймове, с къси отигравания, множеството, от които приключили с на 0. Момент на заплеснатост у първенеца на Аустрелиън Оупън обаче се оказа основен миг за развиването на сета и при 5:5, Грийкспор завоюва подаване от началния удар на съперника си. Въпреки обещаващото начало на идващия гейм, взаимствано с евентуална котраатака от страна на Синер, нидерландецът не разреши това да се случи и поведе със 7:5.

По подобен метод, само че в интерес на италианеца се разви втората част на дуела. Кратките подавания продължаваха, а макар спирането, зародило в резултат на метеорологичните условия и траяло към час, то не се отрази отрицателно на равнището на игра на двамата тенисисти. При 5:4 пред южнотиролеца се отвори опцията да затвори сета, но съперникът му не бе подготвен да отстъпи по този начин елементарно на международния номер 3 и избави сетбола. В дванадесетия сет обаче Синер показва качествата си при ретур и по този начин вторият сет приключи с резултат, еднакъв на първия, само че в интерес на италианеца.

Умората у международния номер 26, както и силата на любимеца си споделиха думата в последната третина, като италианецът още веднъж завоюва подаване от началния удар на нидерландеца. В идващите минути класата на по-високо ранкирания тенисист бе демонстрирана, задържайки удобно преднината си и по този метод с резултат 6:1 в последния сет, Синер се доближава от ден на ден до купата във Флорида!

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР