Надпреварата в Индиън Уелс тъкмо приключи, но ние няма да

...
Надпреварата в Индиън Уелс тъкмо приключи, но ние няма да
Коментари Харесай

Поставените в Маями: Кои са евентуалните съперници на Григор Димитров и кога е жребият?

Надпреварата в Индиън Уелс таман завърши, само че ние няма да скучаем дълго време, тъй като още след два дни започва " Мастърс " надпреварата в Маями, а жребият при мъжете ще бъде изтеглен довечера от 18:30 часа наше време. По традиция, то това е най-слабият шампионат за Григор Димитров от тази категория, като най-хубавият български тенисист в никакъв случай не е прекосявал оттатък осминафиналната фаза. Не бива да забравяме и контузията в коляното, която принуди Григор да се откаже още на старта в Индиън Уелс, тъй че несъмнено знаците не са от най-положителните за родния ни представител, само че очевидно травмата му не е толкоз сериозна, щом въпреки всичко е решил да отпътува за Флорида и единствено можем да се надяваме, че той ще покаже мощната си игра от началото на сегашния сезон.

Историята на шампионата е извънредно богата и можем да го наредим паралелно до Индиън Уелс по авторитет, а също така уредниците могат от 2019-та година насам да разчитат на напълно нов комплекс, който е издигнат върху стадиона на тима по американски футбол " Маями Долфинс " и носи името " Хард Рок Стейдиъм ". Централният корт е с 14 хиляди седящи места, а към него са построени 12 публични корта за игра и още 18 подготвителни.

Големите изчезнали имена са Новак Джокович и Рафаел Надал, защото Матадора продължава да лекува травмата, която го тормозеше на Аустрелиън Оупън, до момента в който международният номер две не получи позволение да пътува за Съединени американски щати, тъй като не е имунизиран срещу ковид, а Ник Кирьос, Пабло Кареньо Буста, Себастиан Корда и Марин Чилич също ще пропуснат конкуренцията.

Всичко това ще помогне на Димитров да се издигне под номер 21 измежду поставените играчи, въпреки че се намира с шест позиции по-надолу в действителната класация на ATP. Така българинът ще започва присъединяване си непосредствено от втория кръг, където ще срещне някой всред непоставените играчи в шампионата, а след това ще премери сили с някой от поставените на позициите сред 9-та и 16-та. Оттам насетне нашият съотечественик ще попадне в потока на един от четиримата най-висококласирани играчи в надпреварата и привилегиите му се изчерпват.

Ето и цялостен лист с поставените играчи в Маями:

1. Карлос Алкарас

2. Стефанос Циципас

3. Каспър Рууд

4. Даниил Медведев

5. Феликс Оже-Алиасим

6. Андрей Рубльов

7. Холгер Руне

8. Хуберт Хуркач

9. Тейлър Фриц

10. Яник Синер

11. Камерън Нори

12. Франсис Тиафо

13. Александър Зверев

14. Карен Хачанов

15. Алекс Де Минор

16. Томи Пол

17. Борна Чорич

18. Лоренцо Музети

19. Матео Беретини

20. Алехандро Давидович Фокина

21. Григор Димитров

22. Роберто Баутиста Агут

23. Даниел Еванс

24. Денис Шаповалов

25. Франсиско Серундоло

26. Ботик ван де Зандсхулп

27. Себастиан Баез

28. Йошихито Нишиока

29. Миомир Кецманович

30. Максим Креси

31. Диего Шварцман

32. Бен Шелтън

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР