Надпреварата в Индиън Уелс при дамите започна с редица изненадващи

...
Надпреварата в Индиън Уелс при дамите започна с редица изненадващи
Коментари Харесай

Поредна изненада в ИУ: Тенисистка извън първите 400 отстрани представителка на топ 10

Надпреварата в Индиън Уелс при дамите стартира с редица изненадващи резултати, а те продължиха и през днешния ден. След като Арина Сабаленка и Наоми Осака се сбогуваха рано с шампионата, това направи и международната номер 9 - Онс Жабер. Тунизийката, която доближи полуфиналите в последното изданиер през днешния ден бе отстранена от намиращата се на 409-то място в подреждането Дария Савил.

Откриващият сет бе равносилен и изпълнен с голям брой обрати в резултата. Двете си размениха по един бърз брейк в средата, преди Жабер мъчно да пречупи съпротивата на съперничката си, осигурявайки си правото да сервира за триумф в частта. Това обаче не се случи, откакто Савил мигновено заличи пасива си, а в последвалите два гейма разочарова фаворитката в срещата, доближавайки се на собствен ред до място в третия кръг.

По подобен метод се разви и втората част. Жабер обаче се добра до ранен задатък и с безгрешна игра успяваше да поддържа водачеството си, с цел да се стигне още веднъж досега, в който да сервира за спечелването на сета. Само че и този път поставената под номер 9 сама направи задачата си сложна и съобщи началния си удар. Въпреки това обаче в последвалия тайбрек Жабер бе безкомпромисна към австралийката, с цел да може в последна сметка да се разпише в резултата.

Най-добрата африканска състезателка изглеждаше, че има цялостния надзор с началото на решителния сет, когато поведе с 2:0, само че преднината ѝ бързо остана в предишното, откакто Савил обърна до 4:2. Последва равнене на геймовете, само че някогашната представителка на топ 20 разочарова Жабер в края, преди да си подсигурява една от най-големите победи в последните години.

Oh my Aussie
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР