Надпреварата с времето и със студа продължи цяла нощ в

...
Надпреварата с времето и със студа продължи цяла нощ в
Коментари Харесай

Продължава надпреварата с времето и студа в издирването на оцелели от катастрофалните земетресения в Турция


Надпреварата с времето и със студа продължи цяла нощ в Турция и прилежаща Сирия за търсене на оживели отдолу под руините на рухналите от мощните трусове здания в двете страни, обобщава Франс прес.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 98
Според последните публични данни починалите са над 4300 в Турция и Сирия. В Турция те са 2921, а в Сирия - над 1440. В Турция, съгласно последните данни ранените са 15 834, в Сирия ранените са надлежно 2100 в регионите под размирен надзор и 1431 в регионите под надзор на сирийските управляващи.

Спасителните интервенции протичат при превалявания от сняг или пороен дъжд. В тях вземат участие хиляди спасители, подпомагани и от екипи, дошли към този момент от чужбина.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че апелът на Турция за помощ е бил чут от 45 страни, които са предложили подпомагане. Сирия също насочи апел за помощ, само че към този момент той бе чут главно от Русия. Израел също заяви, че откликва на сирийската молба за помощ, предадена й посредством трета страна. Иран също сподели, че ще спомага. Организация на обединените нации разгласи, че поддръжка ще окажат екипите му на място, а 3000 доброволци на " Белите каски " също вземат участие в издирвателните интервенции в Сирия, написа Българска телеграфна агенция.

Вчера бяха регистрирани минимум 185 вторични труса след двете мощни трусове с магнитуд 7,8 и 7,5. Силен второстепенен трус имаше и тази заран в 6,13 ч. локално време. Той беше с магнитуд 5,5 и епицентърът беше на 9 километра от Гьолбашъ, в Южна Турция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР