Надпреварата „1000 мили на Себринг“, която трябваше да даде начало

...
Надпреварата „1000 мили на Себринг“, която трябваше да даде начало
Коментари Харесай

Портимао заменя Себринг в календара на WEC

Надпреварата „ 1000 благи на Себринг “, която трябваше да даде начало на деветия сезон в историята на Световния шампионат за устойчивост (WEC) на 19 март няма да се организира.

В същото време уредниците на първенеца потвърдиха и коя конкуренция ще размени американския кръг в тазгодишния шампионат. Това ще бъдат „ 8-те часа на Портимао “ в Португалия, като те ще се проведат на 4 април.

to replace as Season 9 Opener.

Due to the rapid evolution of coronavirus, as well as changing directives from Governments, the decision to replace was made following consultation with &.

— WEC (@FIAWEC)
До смяната се стигна поради към момента вилнеещата ковид пандемия, която не разрешава на тимове и водачи да пътуват до Съединените щати без карантина. Освен това потребността оборудването да се изпрати по вода в околните няколко дни не остави различен избор на уредниците от ACO с изключение на да анулират конкуренцията.

Така сезон 2021 в WEC ще започва на 4 април, като първите четири от общо шест старта ще се проведат в Европа. Техния домакини ще са „ Портимао “, „ Спа “, „ Монца “ и несъмнено „ Льо Ман “, където ще се организира класическата 24 часова конкуренция в средата на месец юни. Освен тези четири европейски трасета, стартове още ще има на „ Фуджи “ в Япония и „ Сахир “ в Бахрейн.

Пълен календар в WEC за 2021 година:

1. „ 8 часа на Портимао “ – 4 април

2. „ 6 часа на Спа “ – 1 май

3. „ 24 часа на Льо Ман “ – 19-20 юни

4. „ 6 часа на Монца “ – 18 юли

5. „ 6 часа на Фуджи “ – 26 септември

6. „ 8 часа на Бахрейн “ – 20 ноември
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР