Надпревара с времето в опит да бъде открита 17-годишната Ивана

...
Надпревара с времето в опит да бъде открита 17-годишната Ивана
Коментари Харесай

Класният ръководител на Ивана: Обгрижвам децата повече от моето собствено

Надпревара с времето в опит да бъде открита 17-годишната Ивана Петрова от Дупница. Момичето е оповестено за общонационално търсене, откакто изчезна в четвъртък.

Ивана си тръгнала от клас и повече не е забелязана. Кметът на Дупница изиска пояснение от учебното управление за това дали момичето е било обект на тормоз. В учебното заведение са безапелационни, че Ивана в никакъв случай не е била жертва на каквото и да било принуждение.

" Обгрижвам децата повече от личното си дете! Повече! Винаги съм се грижила за тях, постоянно съм уведомявала родители. Не зная какво да кажа, мъчително ми е, не съм спряла да я диря, не съм спала четири дни ", заяви класният началник на Ивана Весела Владимирова.

Според управлението на учебното заведение, в което учи търсената, тя има темперамент, друг от описвания в последните дни.

„ Не децата тормозеха Ивана, а бих споделила, че тя, с държанието си, тормозеше тях. Нарушаваше образователния развой. В последно време употребяваше доста енергийни питиета, безсистемно. Внасяше ги извън и ние си позволявахме, когато я забележим, да ѝ ги взимаме от ръцете ”, съобщи шефът на Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии Виолета Стефанова – Савова. 

Ивана била доста безшумно, добродушно и срамежливо момиче допреди няколко месеца. Почти не общувала с никого. Поведението ѝ обаче внезапно се трансформирало в края на предходната година. Тя почнала да върви с разнообразни облекла, консумирала непрестанно енергийни питиета и употребила цинични думи към съученици и учители.

„ Започна да върви по-разголена. Напускаше самоволно часовете, влизаше в тези на други колеги. Това по принцип не го разрешаваме. Тогава повиках майката, с цел да попитам има ли проблем с детето, тъй като се държи извънредно ”, описа още директорката.

По думите ѝ майката на Ивана отрекла да има смяна. Казала, че щерка ѝ евентуално е превъзбудена поради края на първия образователен период. Савова предложила момичето да остане у дома и да посети доктор.

Тя описа още, че телефоните на учениците в гимназията се събират, до момента в който текат образователните занятия. „ Но Ивана, с цел да може да си тръгне по-рано, си е оставила телефона. Не прави това за първи път, показа проверка в дневника. Разговаряхме с майката, че виждаме, че държанието ѝ не е обикновено. Тя отвърна, че са посетили доктор и момичето пие лекарства ”, изяснява още шефът.

По думите ѝ класният началник се бил превърнал в бавачка на Ивана. „ Не единствено тя, а безусловно всички учители бяхме ангажирани с държанието на момичето. То въобще не е унизено, в противен случай - лансирано е от страна на учители и възпитаници ”, приключва Савова.

В деня на изгубването си Ивана още веднъж се държала необичайно. Още сутринта поискала да пие парацетамол.

„ Тя ми сподели: „ Болна съм, госпожо и по тази причина ”. Аз отговорих: „ Не можеш да пиеш нищо без лекарско наставление ”. Тя отвърна: „ Мама ми дава! ”. Три образователни часа по-късно мина около мен, размахвайки блистер с думите: „ Парацетамолче “. Аз споделих: „ Ивана, дай ми медикаментите ”, и тя хукна по стълбите нагоре “, споделя Владимирова.

Учителката незабавно се обадила на майката на момичето и обяснила цялата обстановка. „ Моите думи бяха: „ Не зная какъв брой е изпила. Моля ви за интервенция, елате в учебното заведение ”, добавя тя.

В учебното заведение няма публични медицински документи, които да удостоверяват, че Ивана е посещавала доктор за психическо здраве, както настояват родителите ѝ. Към нея е имало отправено предложение да премине в онлайн форма на образование. Родителите ѝ обаче отказали.  

Полицията допусна възможност момичето да не се намира на територията на Дупница. Допускат тази теза, тъй като няма диря от нея от прекомерно дълго време.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР