Надпревара като за стъпването на Луната се заформи в една

...
Надпревара като за стъпването на Луната се заформи в една
Коментари Харесай

Вече има търсачка с AI, достъпна за всички - не е от Google и MS

Надпревара като за стъпването на Луната се заформи в една от най-спокойните сфери на цифровия бизнес - онлайн търсенето. След 20 години безоблачно водачество, Гугъл се оказа в догонваща позиция, откакто Microsoft сподели работеща интеграция на изкуствения разсъдък в своята търсачка Bing - на потребителските въпроси се дават съответни отговори, а не лист с линкове.

Онлайн колосът побърза да отговори със своя чат бот Bard, а в това време стана ясно, че системите и на двете компании са склонни да позволяват съществени неточности. Освен това, AI търсачките на двете най-големи компании в тази сфера към момента са налични единствено за стеснен кръг от тестери. Един самостоятелен състезател обаче е на пазара още от декември и сега има световно наличен артикул.
 Изкуственият разсъдък на Microsoft бърка данни, години и обстоятелства
Ще се спука ли AI балонът: Новият чат бот на Microsoft прави фрапантни неточности

Софтуерният инженер Дмитри Бреретон откри съществени дефекти още в демонстрацията на AI търсачката на Bing

You.com желае да потвърди, че интернет търсене без Гугъл, MS и следенето на потребителите също е допустимо.

Al опция

Търсачката дебютира в края на 2020 година с концепцията да бъде един по-различен метод за намиране на информация в интернет посредством силата на изкуствения разсъдък и отбраната на персоналните данни. От декември предходната година тя има и личен чат бот, който дава отговор на въпроси с настояща информация.

От тази седмица You.com може и още повече - в отговорите си той може да прибавя детайли като графики с цените на акциите на компании, фотоси и други. Така нареченото мултимодално търсене е огромен прогрес в общуването сред хора и чат ботове, уточни пред Tech Crunch създателят на компанията Ричард Сочър.
 Гугъл и Microsoft се карат - Apple печели... милиарди
Гугъл и Microsoft се карат - Apple печели... милиарди

Възобновената борба на търсачките се води на доста фронтове

" Наистина имам вяра, че това е по-добрият метод да се дават отговори, в сравнение с е по силите на какъвто и да е чист текст ", акцентира той.

Той не крие упоритостта си да сътвори " анти-Google ": " Гугъл е монолитна и монополна търсачка, която е затворена и е трансформирала AI в оръжие против потребителите, с цел да гони същинската си цел - рекламата ". Затова и You.com сега е без реклами, а по-нататък те ще са свързани с съответното търсене, а не с профил на потребителя.
 Още първата неточност на чат бота на Гугъл коства $100 милиарда на компанията
Още първата неточност на чат бота на Гугъл коства $100 милиарда на компанията

Гугъл Bard още дори не е наличен за потребителите и към този момент е ясно, че част от информацията му е погрешна

Към момента търсачката се устоя от партньорски линк стратегии и вложители, като през предишното лято набра 25 млн. $.

Как работи

Продуктът на You.com доста наподобява на това, което Microsoft демонстрираха преди седмица - с разликата, че тази търсачка от месеци е налична за потребителите.

Даже " елементарното " търсене е с нелоши резултати, а AI съставният елемент очевидно комбинира настояща информация от интернет с масива от текстове, върху които е квалифициран. Това от време на време го подвежда - при две разнообразни запитвания за вести от България в единия случай очевидно ботът употребява информация от лятото на 2020 година (включително - с няколко грешки), до момента в който в другия късата сводка е достоверна.
 Снимка 606853
Изчислителният капацитет на You.com евентуално е по-малък от този на OpenAI, тъй като чат ботът не приема дълги текстове за съкращаване, до момента в който с късите се оправя бързо и със приемливо качество.

През неговия интерфейс може да се стигне и до платформа за генериране на AI изображения, която разрешава използването на разнообразни модели. За свободна приложимост е нужна регистрация, като тя е безвъзмездна.

Навсякъде има надписи, че AI функционалностите са в изпитателна фаза и това може да повлияе на достоверността на информацията. Като за различен артикул, по който към момента се работи, You.com наподобява задоволително добре, че да си коства да го изпробвате.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР