Надписът в много болници е няма свободни легла и трябва

...
Надписът в много болници е няма свободни легла и трябва
Коментари Харесай

Радев: Локдаунът зависи от нас, болниците светят в червено

Надписът в доста лечебни заведения е " няма свободни кревати " и би трябвало да се оправим дружно институциите и като общество, с цел да няма локдаун. Това разяснява президентът Румен Радев, откакто посети Центъра за Спешна здравна помощ в столицата дружно със зам.-здравния министър Тома Томов и шефа на Спешна помощ Георги Гелев.

" Току-що видях колцентърът и на голямо табло, и на компютрите са показани всички налични места в лечебните заведения - там, където написа интензивно, свети в алено и към този момент в доста от лечебните заведения надписът е " няма свободни кревати ". Проблемът не е в координацията, а в изчерпването на леглата там и това е сериозна алена лампа за всички ", съобщи пред медиите Радев.

Той разясни, че съгласно зам.-здравния министър делта разновидността се популяризира доста бързо и има внезапно повишаване на случаите.

" Призовавам всички да сме виновни и съзнателни като общество, единствено със съблюдаване на ограниченията може да се преодолее това затруднение ", сподели Румен Радев. Той даде образец с Латвия, където работили единствено аптеки и хранителни магазини и имало даже вечерен час. " Това ли желаеме? ", запита президентът. Радев съобщи, че Министерство на здравеопазването и държавните институции се пробват да избегнат големи вреди за обществения, икономическия и културния живот.
 Борисов подава ръка на Радев за решение на коронакризата Обновена
Борисов подава ръка на Радев за решение на коронакризата

ГЕРБ желаят цялостно обединяване на всички партии за имунизацията

Изходът от обстановката да се движим от локдаун на локдаун, е имунизацията, сподели още той. Не се е изчакало до момента, отговори Радев на упреците, че служебното държавно управление не се оправя. Правителството има явен проект и върви по него . Този проект септември се актуализира, с ясни параметри е, в това число и по отношение на стъпките за зеления документ. Той посочи, че е имал среща с виновните министри за въвеждане на зелен документ и увери, че се търси решение на въпроса.

Усилията на институциите са никой да не се затваря, това е смисълът на документа - да даде независимост, икономическа, обществена , за това се борим, само че това зависи от избора на всеки един, всеки да взема решение да се имунизира, тества или да има документ ", разясни Румен Радев. " Локдаунът зависи от всички нас. Ако се стигне до привършване на реанимационните кревати, какво да вършим, да оставим хората да умират ли? ", попита той.

По думите му " отговорността за високата смъртност е сложна - и на институциите, и на жителите. " Други страни го направиха, Португалия е южна страна, животът там тече обикновено, хората са не запомнили, ние занапред мислим дали да се затваряме, нужна е разсъдливост, отговорност към здравето на всички.

Румен Радев бе помолен да разяснява Бойко Борисов, че пуска Бойко Рашков по време на избори.
 И зеленият документ впрегнат, с цел да завоюва Радев изборите, уверен Борисов
И зеленият документ впрегнат, с цел да завоюва Радев изборите, уверен Борисов

Има информация, че Радев е звънял по нощите

Време е да даде явен отговор з ащо саботира имунизационния развой с лъжливи, манипулативни изявления, сподели президентът. На въпрос по кое време и по какъв начин - президентът сподели: " Със своите изявления... Не ми е до Борисов въобще... "

Относно, Радев отговори: Президентската институция се е отнасяла съществено към изборния развой, среща е имало с ЦИК и други институции, от които зависи организацията и мобилизацията на целия развой. Има записано в Конституцията, ясно решение на Конституционен съд, което е дефинитивно, че пълномощията на президента и вицепрезидента при кандидатстване за втори мандат не се приключват. "

Радев добави, че пред тези избори има доста провокации - опазване здравето и живота на хората поради усложнената конюнктура, хакерски офанзиви, регистрация на българите в чужбина, работа с РИК, СИК, ЦИК, с цел да е всеки глас предпазен. По тематиката с ЦИК президентът посочи, че е отворен като институция за среща с ЦИК.

В умозаключение Радев разяснява: Отнеха ни шоуто през днешния ден. Стана ясно, че президентът има поради - Vera su.
 Болниците приканват за имунизация, ограничавания и взаимност
Болниците приканват за имунизация, ограничавания и взаимност

Болниците за следващ път обръщат внимание на съществуването на ваксини

Радев поздрави всички, които са работили непрекъснато при тежко завещание и извънредно неподходящи метеорологични условия, с цел да спасят Черно море от екокатастрофа.

Когато стартира рецесията, споделих, че корабът е картина на порочния управнически модел, при който България заседна в корупция и застой. Това, което направиха тези хора от една разкапана система, нормативна база, законови учредения, процедури за деяние, изцяло разкапана техника, да основат организация, да стегнат техниката, да се локализират и да се освободят от нездравословния товар. Те съумяха, убеден съм, че по същия метод като общество би трябвало да се освободим от нездравословния товар и този циничен управнически модел и да вървим към свободна България. Ако сме непоколебими и единни, ще успеем да го създадем, изясни президентът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР