Надолу по облицован с мрамор бивш проход на метрото в

...
Надолу по облицован с мрамор бивш проход на метрото в
Коментари Харесай

Как Украйна се опитва да помогне на своето „изгубено поколение“

Надолу по облицован с мрамор някогашен проход на метрото в източна Украйна, на повече от 10 метра подземен, има новопостроени класни стаи, толкоз дълбоки, че могат да устоят на нуклеарен гърмеж.

Подземното учебно заведение в Харков — украсено с цветни украшения, играчки и картини — е най-безопасното място за учениците, хвали се Ирина Тарасенко, градски началник на образованието.

Класните стаи са единствено една от обезверените ограничения, които Украйна подхваща, с цел да отбрани децата си от война и да смекчи опустошителното влияние на спора с Русия върху младо потомство, белязано от персонална загуба и прекратено обучение.

„ Това потомство деца в действителност загуби доста — и загуби освен във връзка с знанията, само че и във връзка с своето развитие, “ сподели Ирина Потапенко, откривател в региона на образованието в STEM Osvita, организация с нестопанска цел група.

Млади украинци са потърпевши от най-малко две години конфликт; за тези в региони, наранени от анексирането на Кримския полу...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР