Наднорменото тегло сред най-ужасните кошмари, което тормозят умова на почти

...
Наднорменото тегло сред най-ужасните кошмари, което тормозят умова на почти
Коментари Харесай

Един модел с неперфектни мерки

Наднорменото тегло измежду най-ужасните кошмари, което тормозят умова на съвсем всяка тийнейджърка. Често пъти девойките с по-едри и обилни форми стават обект на тормоз от страна на връстниците си. Подобно нещо може да остави трайни следи върху към момента нежната детска душeвност.

Но какво става, когато, вместо да трансформира външния си тип, едно момиче открие, че може да промени вътрешната си настройка и да се бори да промени и всеобщата визия за хубост и клишетата, наложени от обществото?

Това е историята точно на едно такова момиче, което не е с ограничения 90-60-90, не тежи 50 кг, само че все пак е модел - един от дребното plus size модели в България.



"Обичам се, тъй като се научих да не се ненавиждам. Срещнах хора, които видяха моя капацитет, хубостта отвън някакви непотребни килограми ", споделя Пам Велидис пред Нова телевизия.

След като дълго време води борба с килограмите и се пробва да промени себе си,Пам, която в действителност се споделя Пламена, прави нещо доста по-добро и вдъхновяващо - стартира да трансформира залегналите в обществото показа за хубост.



Момичето описа по какъв начин преди е била посочена с пръст поради по-пищните си форми.

"Бях в 8 клас, когато напълнях с 20 кг за няколко месеца. Изкарах пневмония и очевидно от антибиотиците и залежаването обмяната на веществата се обърка. Почти никоя дреха не ми ставаше и се усещах извънредно ", споделя тя.

 Отношението на близките я провокирало да стартира да съблюдава строги диети, да посещава диетолог и да брои всяка своя крачка и всяка калория, която поема с храната. Така, когато е единствено на 22 години, Пам свалила 30 кг за 4 месеца и половина.

„ Не мисля, че човек би трябвало да се рамкира по отношение на формите, които има “, посочи Пам.

Момичето си спомня, че решила да обръща повече внимание на света към нея, вместо да се вглъби в концепцията да е слаба.

„ След 6 месеца взех решение, че не би трябвало да си броя единствено крачките. Всичко се беше трансформирало в една математика на пъкъла “, връща лентата обратно тя. „ Знам тъкмо какъв брой съм хубава, знам тъкмо какъв брой съм интелигентна “, разяснява Пам Велидис.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР