Наднорменото тегло е сред най-големите бичове на 21 век. Редица

...
Наднорменото тегло е сред най-големите бичове на 21 век. Редица
Коментари Харесай

Лекарка развенча голям мит за диетите: Не е нужно да правите това, за да отслабнете!

Наднорменото тегло е измежду най-големите бичове на 21 век. Редица диетологи и специалисти дават разнообразни препоръки за това по какъв начин би трябвало да се храним, с цел да смъкнем непотребните килца. 

Митовете са стотици, само че доктор Марченко е подготвена да развенчае един от най-сериозните.

„ Вечерята без чорба е празно ястие “, евентуално си мислят доста хора.

Хепатологът и гастроентерологът Наталия Марченко обаче побърза да опровергае мита за изключителните изгоди от тези ястия.

Яденето на топла храна всеки ден не е належащо, предизвести лекарката. В същото време специалистът акцентира, че някои храни, като мазнините, се усвояват по-добре в тялото, когато са горещи.

„ Когато са студени, мазнините се нуждаят от повече време да се преработят, с цел да стартира ферментацията “, посочи гастроентерологът.

Следователно има смисъл да се затоплят такива ястия. В противоположен случай храната може да е с удобна температура, близка до температурата на човешкото тяло или със стайна температура. 

Супите сами по себе си са много мазни, когато се подготвят вкусно. Бульонът им обаче има лечебни свойства и това не може да се отхвърли. Затова не е наложително да вкарвате това ядене в диетата си, само че е целесъобразно да не изтезавате тялото си и да хапвате топла чорба, когато имате потребност от нея. / jenata.blitz.bg

Харесайте  и във Facebook, където ще намерите още доста потребни и забавни четива за всеки!

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР