Наднормено съдържание на тетрахлоретен e открито в четири от петте

...
Наднормено съдържание на тетрахлоретен e открито в четири от петте
Коментари Харесай

Повишено съдържание на тетрахлоретен има в кладенци в Горна Оряховица

Наднормено наличие на тетрахлоретен e намерено в четири от петте кладенеца на БДЖ в Горна Оряховица. От тях се доставя с вода и жилищният квартал " Гарата ", заяви БНР.

Взети са ограничения за уединяване на нечистите кладенци и превключване на водопроводната мрежа за популацията към централното водоснабдяване от ВиК " Йовковци ", оповестиха от Регионалната здравна ревизия.

Тетрахлоретенът е открит при рутинна инспекция на водопроводната мрежа в квартал " Гарата ".

По предписание на здравните инспектори, от БДЖ са прекратили незабавно водоснабдяването от нечистите кладенци . Шахтовите водоизточници са в промишлената зона на Горна Оряховица, където работят няколко химически предприятия.

Очаква се притежателят на кладенците - Басейновата дирекция и Екологичната ревизия, да откриват източника на замърсяване . В момента жителите на квартал " Гарата " пият чиста вода, увериха от Здравната ревизия .

 Откриха уран във водата на три пловдивски села
Откриха уран във водата на три пловдивски села

Става въпрос за селата Пъдарско, Болярино и Драгойново.

Тетрахлоретенът постоянно се употребява като обезмаслител в химическата индустрия. Класифициран е като канцероген.

Тетрахлоретиленът, прочут също под името перхлоретилен и тетрахлоретен, е безцветна течност със сладостен аромат . Той е необятно употребен за химическо почистване и обезмасляване . Тетрахлоретиленът се освобождава в околната среда вследствие на неговото потребление, по-голямата част влиза в атмосфера непроменена.

 Откриха уран във водата на село Брягово
Откриха уран във водата на село Брягово

Не пийте вода в селата Пъдарско (общ. Брезово), Драгойново (общ. Първомай), Караджалово и Брягово

Чрез поемане на тетрахлороетилен може да се стигне до неврологични резултати като отмалялост, комплициране, замайване и виене на свят или б ъбречно увреждане. Тетрахлороетиленът е систематизиран като вероятен канцероген, само че няма значими мутагенни свойства.

 Леко повишено равнище на уран в три хасковски села
Леко повишено равнище на уран в три хасковски села

Забраниха водата да се употребява за пиянство и готвене

Някои искледвания демонстрират нараснала периодичност на спонтанни аборти при дами, които работят в областта на химическото почистване , където тетрахлороетиленът е необятно употребен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР