Наднационалните технологични интернет канали Google, Facebook и YouTube са генерирали

...
Наднационалните технологични интернет канали Google, Facebook и YouTube са генерирали
Коментари Харесай

63 млрд. долара от реклами събраха Google, Facebook и YouTube за три месеца

Наднационалните софтуерни интернет канали Гугъл, Фейсбук и YouTube са генерирали общо 63.3 милиарда $ рекламни доходи през третото тримесечие на 2020 година. Глобалните разноски за реклама за същия интервал също нарастват, като по данни на Social Bakers бележат скок от 56.4%.

Кой какъв брой е получил?

Въз основа на данните от проучванията, оценени и оповестени от платформата Comprar Acciones, общите доходи на Гугъл за третото тримесечие на 2020 година са 46.2 милиарда $, до момента в който приходите от реклами възлизат на малко над 37 милиарда $, спрямо 33.79 милиарда $ за същия интервал през 2019-а.

Увеличение с 32% по отношение на предходната година следи и YouTube, чиито рекламни доходи са 5.04 милиарда $.

Фейсбук също е на облага със своите 21.5 милиарда $ – с 22% повече спрямо миналата година. От тази сума рекламните разноски са 21.2 милиарда $ или съвсем 99% от общите средства.

От друга страна, за Amazon общият доход през Q3 е 96.1 милиарда $ или с 37% повече на годишна база. От тези средства 5.4% милиарда $ са от реклама, което е с 51% повее на годишна база.

Според отчет на Zenith световните рекламни разноски ще спаднат с 9% през 2020-а, само че още следващата година ще се възстановят, отчитайки 5.8% облага с помощта на Олимпийските игри в Токио през лятото. Освен това за цифрова реклама ще са почти 51% от световните рекламни разноски през 2020 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР