Надеждите за съставяне на ново правителство в рамките на този

...
Надеждите за съставяне на ново правителство в рамките на този
Коментари Харесай

Петър Кънев: След последните събития БСП най-вероятно ще върне мандата

Надеждите за сформиране на ново държавно управление в границите на този парламент се изпаряват - излиза наяве от думите на Петър Кънев от Българска социалистическа партия, който е част от преговорния екип. Според него договарящите от столетницата са създали всичко допустимо договарянията да се водят транспарантно, само че след последните събития най-вероятно Българска социалистическа партия ще върне мандата.

Снощи водачът на "Има подобен народ " Слави Трифонов разгласи, че Има Такъв Народ напуща диалозите. Причина за това стана изминал запис от закрито съвещание на парламентарната група на "Демократична България ". В аудиото съпредседателят на политическото обединяване Христо Иванов осведоми депутатите от групата за хода на договарянията с мандата на Българска социалистическа партия и изрича мнението си, че по-скоро държавно управление няма да има и се върви към нови избори към 16 октомври. От думите му излиза наяве, че Корнелия Нинова е пропуснала да сложи на масата значими тематики, сред които и изискването Има Такъв Народ да няма министри в възможния кабинет. А това ще докара до "силен блокаж " на договарянията при разискване на структурата и персоналния състав на бъдещото държавно управление.

Не закъсня и реакцията на Слави Трифонов, който изригна пред личната си телевизия, че Има Такъв Народ няма място в договарянията, тъй като Христо Иванов ги е прекратил.

"В рамките на две години четири пъти Има Такъв Народ унищожиха благоприятни условия България да има държавно управление. На този стадий, излизайки от плана за обединението, вървим към предварителни избори ", разяснява Петър Кънев пред бТВ.

"Никой не предполагаше, че през вчерашния ден в границите на три часа ще настъпят такива горещи дни за българската политика. Бях част от експертния състав на Българска социалистическа партия в договарянията с останалите две политически сили. Смятам, че много рационално и практично подходихме ", добави Кънев.

Христо Иванов пък разяснява, че няма нищо, което да тормози Демократична България, и по тази причина са пуснали записа с апела всеки да го изгледа и да си отговори дали си коства страната да се хвърля в предварителни избори.

"Публикувахме целия запис с видеото, с цел да могат хората сами да преценяват, а не да разчитат на гербаджийска агитация, която незабавно се опита да извади нещата от подтекста ", разяснява съпредседателят на Демократична България пред бТВ.

По думите му това е напълно естествена политическа полемика, в която той рапортува на сътрудниците си какво се е случило, дава разбор и получавам противоположна връзка.

"За нищо не скърбя от казаното, тъй като това е естествена професионална полемика, в която никой не е афектиран ", бе безапелационен Христо Иванов.

Според него сме в обстановка, в която Слави Трифонов си мисли, че могат да употребяват аудиото, с цел да избяга от отговорност, само че "ще бъде неверна преценка, в случай че заложи на това ".

"ПГ на Има Такъв Народ би трябвало да реши подготвена ли е да заложи ориста на страната на прочувствена реакция или на предпочитание да се избяга от отговорност от техния началник. Или въпреки всичко ще намерят метод да се върнат назад в процеса " (на договарянията - бел. ред.), добави Христо Иванов.

"ГЕРБ и Движение за права и свободи се мятат, вършат панаири. Искат избори, тъй като считат, че колкото е по-зле, толкоз по-добре за тях. Че дестабилизацията в страната в последна сметка ще ги изпере, че с Пеевски и Борисов начело те ще съумеят да се задържат, до момента в който ние се изпотрепем за нелепости. Преговорите са извънредно комплицирани, тъй като са сред пет субекта. Ако не ни чакаше енергийна и икономическа рецесия, война, щяхме да кажем "в тази обстановка е невероятно, хайде да вървим на избори. Но когато човек огледа оттатък личния си нос, вижда, че ни следва една от най-трудните зими. Затова нашата позиция беше - да мъчно е, само че сме длъжни да опитаме ", разяснява съпредседателят на Демократична България пред Българска национална телевизия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР