Надеждите на Мани Пакиао да се състезава на Олимпиадата през

...
Надеждите на Мани Пакиао да се състезава на Олимпиадата през
Коментари Харесай

Олимпийската мечта на Мани Пакиао е попарена от малко известно правило, което му пречи да се състезава

Надеждите на Мани Пакиао да се състезава на Олимпиадата през 2024 година завършиха, откакто Международният олимпийски комитет избра да се придържа към своето предписание за възрастова граница.

Филипинската легенда окачи ръкавиците си през 2021 година, само че се надяваше да се състезава на игрите в Париж това лято, макар че е на 45 години. МОК, който надзирава олимпийския бокс, откакто отхвърли да признае управителния орган на Международната боксова асоциация, удостовери в неделя, че е писал до олимпийски чиновници във Филипините, обяснявайки, че възрастовата граница за боксьорите ще остане на 40 години.

Обратно в През 2013 година възрастовата граница беше нараснала от 34 на 40. Това значи, че последната олимпиада, на която Пакуайо можеше да взе участие, беше през 2016 година, когато Рио беше хазаин на игрите, само че вместо това той избра да бъде сенатор в родината си.

Филипинската олимпийска организация се надяваше да притегли Пакиао като „ повсеместен “ член, съгласно отчетите. Това са безп...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР