Надеждите на Анди Мъри да стигне до осминафиналите на турнир

...
Надеждите на Анди Мъри да стигне до осминафиналите на турнир
Коментари Харесай

Анди Мъри отпадна на US Open

Надеждите на Анди Мъри да стигне до осминафиналите на шампионат от Големия шлем за първи път от 2017 година бяха пречупени от Матео Беретини. Италианецът победи някогашния номер 1 в света с 6:4, 6:4, 6:7(1), 6:3 в мач от третия кръг на US Open. 
Шампионът в Ню Йорк от 2012 година трансформира дуела в страхотна борба, само че трябваше да отстъпи след 3 часа и 47 минути игра. 35-годишният Мъри въпреки всичко може да е удовлетворен, че игра в третия кръг на шампионат от Шлема за първи път от миналогодишния " Уимбълдън " и за втори от 2017 г.
Беретини, който играе на първи шампионат от Големия шлем от Австралия заради интервенция на ръката, ще спори с Алехандро Давидович Фокина за място на четвъртфиналите. Испанецът по-рано през днешния ден победи Даниел Галан Риверос от Колумбия с 6:4, 5:7, 6:4, 6:4. 

Мъри имаше проблеми със сервиса си в първите два сета и вкара едвам 42% първи начален удар. Двубоят бе равносилен, само че двойна неточност на шотландеца докара до пробив в седмия гейм. Това даде убеденост на Беретини и той бе безапелационен при собствен сервис. Нова двойна неточност докара до късмет за пробив на старта на втория сет и италианецът се възползва. Мъри се върна в сета и изравни, само че следващата двойна неточност докара до пробив в деветия гейм.

Бившият номер 1 на 10 пъти е успявал да обърне мач от 0:2 сета, само че проблемите с началния удар продължиха. Анди трябваше да избавя пет благоприятни условия за пробив в първите си три сервис гейма и по-късно още три при 5:5. Той обаче се бореше, стигна се до тайберк, в който Мъри бе ослепителен. Равностойният четвърти сет бързо се разви в интерес на италианеца. Мъри пропусна късмет за пробив при 3:3, което бе последвано от слаб сервис гейм, изпълнен с неточности. И скоро по-късно Беретини се поздрави с успеха.
















































--> -->

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР