Надеждите ми са, че този четвъртък ще имаме прогрес и

...
Надеждите ми са, че този четвъртък ще имаме прогрес и
Коментари Харесай

Терзиев: Надявам се в четвъртък да имаме председател на СОС. ГЕРБ-СДС не искат да си говорят с нас

Надеждите ми са, че този четвъртък ще имаме напредък и ще имаме определен ръководител на СОС. Това е приоритет номер едно, с цел да отпушим работата на СОС, с цел да не страда града. Софиянци не ги интересуват дребните игри, а изгодите за града сподели Терзиев. " Всички разновидности са на масата ". Това съобщи кметът на София Васил Терзиев, съобщи Новини.бг.

  

ГЕРБ-СДС не желаят да си приказват с нас. Никога не сме спирали да ги каним и да търсим разговор, с цел да има общински съвет. Ние не стопираме да желаеме да вършим за града, в случай че гледаме предизборните стратегии и не би трябвало да имаме разлики с тях, каза Васил Терзиев.

 

Работим с това, което разполагаме и няма да ни чуете да се оплакваме, акцентира столичният кмет.

 

Сменили сме предходния шеф и е назначен вътрешен одит в предприятието за боклуци в София. Този отчет е изработен, над 100 страници е и той ще бъде споделен с обществеността. Нещата са много по-тежки от това, което сме очаквали. Явно доста ни се разминават разбиранията за това какво значи един цех да работи добре - да се купуват материали на повишени цени, когато са счупени машини - за нас не е обикновено. Раздават се бонуси за несвършени работи. Всяко едно ръководство прави гешки, нашето няма да е друго, само че би трябвало да се научим да поемаме отговорност за нещата, които са свършени, като тук имам предвид предходното ръководство, че би трябвало да се научи -  и са ни оставени като завещание, сподели кметът на София и заяви, че са внесли синал в прокуратурата.

 

Назначеният шеф Савов съобщи, че 39 машини са за главен ремот, от 136 машини и елементи - 86 са за главен ремонт и това е единствено за трите години, в които е пуснат заводът да работи. Основната работна заплата на служащ за месец юли предходната година е 930 лв., а заместник-директорът е получил 12 000 лв. - за месец, в който заводът не действа, влиза отпадък и се заравя в земята. В избрани месеци в последната година сред 8 и 12 тона не са регистрирани, че са депонирани. Оборудването е доставено на доста високи цени. Направи ни усещане един лентов превозвач, който на 31 май е признат като главно средство и три месеца по-късно е нарязан за скрап за скомната сума от 88 000 лв., сподели още той.

 

Терзиев съобщи, че всеки, който желае - може да се запознае с отчета.

 

Савов бе безапелационен, че складът е съвсем празен. Големият проблем е, че едно и също лице приема оборудването и то управлява дали е влезнало или не е влезнало това съоръжение. Това е част от един циничен кръг и би трябвало да бъде прекъснато, счита още той.

 

Предвидено е да бъде построен инсинератор и дали това е най-разумното предложение. Има доста технологии, които би трябвало да бъдат оценени. И на тяхната база да се направи най-разумното предложение, съобщи градоначалникът. 

 

На въпрос какъв е размерът на нанесените вреди, Савов бе безапелационен, че към момента се прецизират и се откриват още и още нарушавания.

 

Те прецизираха, че шефът е получавал 10 000 лв. заплата, а заводът е бил в доста неприятно положение, а бонусите вървят в геометрична градация.

Терзиев показа, че вместо да се преработват отпадъците те са били депонирани. До няколко години ще имаме огромен проблем, в случай че заводът не стартира да работи по различен метод, сподели той.

 

Мерките не са по-различни от това, което се прави през зимния интервал. Справяме се все по-добре. Първият сняг бе доста и върху разлистени дървета. Набелязали сме много усъвършенствания в самия развой и кой какво би трябвало да направи. Имаше пропуски в самия развой, в този момент ги описваме и всеки, който му е забавно може да се запознае по какъв начин работи системата.

 

Отчели сме освен дефицита на запаси, само че видяхме, че има неща в самия развой, които би трябвало да се подобрят, изясни кметът на София.

 

Надеждите ми са, че този четвъртък ще имаме напредък и ще имаме определен ръководител на СОС. Това е приоритет номер едно, с цел да отпушим работата на СОС, с цел да не страда града. Софиянци не ги интересуват дребните игри, а изгодите за града сподели Терзиев. " Всички разновидности са на масата ", сподели той.

 

Запитан дали имат концепция защо ще се дадат повече пари, той съобщи: детски градини, спорт, просвета и инфраструктурните планове. Никаква спирачка няма да се удря, изясни той.

 

ГЕРБ-СДС не желаят да си приказват с нас. Никога не сме спирали да ги каним и да търсим разговор, с цел да има общински съвет. Ние не стопираме да желаеме да вършим за града, в случай че гледаме предизборните стратегии и не би трябвало да имаме разлики с тях, каза Васил Терзиев.

 

Работим с това, което разполагаме и няма да ни чуете да се оплакваме, акцентира градоначалникът на столицата.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР