Надеждите да бъдат намерени живи петимата служители на германската станция

...
Надеждите да бъдат намерени живи петимата служители на германската станция
Коментари Харесай

Почти няма шанс петима изчезнали при взрива в Леверкузен да бъдат намерени живи

Надеждите да бъдат открити живи петимата чиновници на немската станция за преправка на боклуци в Леверкузен, които изчезнаха след детонация, понижават с времето, сподели Франк Хилдмар, представител на групата Currenta, която е притежател на фабриката. Отделно, органите по запазване на околната среда предизвестиха за рисковете, които може да съставлява токсичният облак, произлизащ след случая, оповестява Deutsche Welle, представена от БГНЕС.

" Трябва да приемем, че няма да намерим петимата изчезнали живи ", сподели Хилдмар на конференция в Леверкузен, близо до Кьолн. Четирима от изчезналите са служащи от Currenta, петият е чиновник на външна компания, сподели той.

, която се случи във вторник, е причина за гибелта на двама души и още 31 са ранени. Тътенът можеше да се чуе на десетки километри и провокира голям отровен облак, който засегна околните жилищни региони, където жителите бяха призовани да затворят порти и прозорци и да останат по домовете си. Населението е посъветвано да почиства мебели, които са били навън, да не употребява плодове или зеленчуци от градините си или да употребява басейни в радиус от няколко километра към завода.

Отговорниците за околната среда на федералната провинция Северен Рейн-Вестфалия, където се намира станцията, показаха, че се допуска, че при детонацията са изпуснати диоксини, хлориран бифенил (ПХБ) и фуран. " Концентрацията им към момента се проверява. Разследванията лишават много време ", призна представител на тази работа.

Спасителните интервенции продължиха, макар че екипите би трябвало да вземат доста защитни ограничения заради топлината, която продължава да доминира на мястото на случая и вероятните токсични субстанции във въздуха.

Междувременно, прокуратурата ще стартира следствие за ликвидиране по несъобразителност, разглеждайки нехайство като съществена причина за детонацията. Специалистите се стремят да открият дали човешката неточност е провокирала нещастието.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР