Надеждата ни за медал Тайбе Юсеин ще срещне бразилката Лаис

...
Надеждата ни за медал Тайбе Юсеин ще срещне бразилката Лаис
Коментари Харесай

Тайбе Юсеин започва срещу бразилка на Токио 2020

Надеждата ни за орден Тайбе Юсеин ще срещне бразилката Лаис Нунеш на осминафиналите на олимпийския шампионат по битка в категория до 62 кг при дамите.

Схватките в зала " Макухари " стартират на следващия ден, вторник, от 05:00 часа българско време.

Нунеш си завоюва квота за Олимпиадата с първо място в Панамериканските квалификации през март. На финала бразилката трябваше да срещне американката Кайла Миракъл, която обаче не излезе на тепиха, откакто и двете си бяха спечелили квоти за Токио.
 Мнацаканян и Мими Христова със загуби в Токио
Мнацаканян и Мими Христова със загуби в Токио

Неприятно

При триумф против Нунеш, Тайбе Юсеин ще се изправи против Болортуя Курелку или Сонам Сонам. Потенциална съперничка на българската националка на полуфиналите пък е защитаващата купата си Рисако Кавай. Представителката на домакините започва против международната вицешампионка от 2019 и европейска шампионка от 2017 Любов Овчарова, a по-късно може да срещне бронзовата медалистка от Рио 2016 на 58 кг Маруа Амри. Тя стартира против ветеранката Хена Йохансон.

Тайбе Юсеин е сложена под №2 в схемата, а водач е международната шампионка от Нур-Султан - Айсулу Тинибекова. Тя ще започва против трикратната европейска шампионка Анастасия Григориева.
 Милов загуби на четвъртфинал и чака репешажите
Милов загуби на четвъртфинал и чака репешажите

Чака да го изтеглят
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР