Надеждата ми не е свръхголяма, защото досега имаме много думи,

...
Надеждата ми не е свръхголяма, защото досега имаме много думи,
Коментари Харесай

Христо Иванов похвали речта на Радев

Надеждата ми не е свръхголяма, тъй като до момента имаме доста думи, доста жестове и малко дейности от тяхна страна, разяснява Христо Иванов визитата в РСМ на Кирил Петков
„ Ще продължим диалозите в границите на обединението да бъде излъчена краткотрайна комисия, която да сплоти всички отзиви за конституционни промени “. Това сподели съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов пред публицисти в Народното събрание след речта на президента Румен Радев.

„ Президентът извади пред скоби, като първа тематика, нуждата за промяна на прокуратурата и то точно конституционна промяна. Тук не може да не се присъединим към неговия апел Народното събрание да стартира работа по тази тематика. Тя е сложна, изисква свръхмнозинство, по-голямо от това, което имаме като ръководещо болшинство “, уточни Христо Иванов.

Според него ще би трябвало да се търси форма на разговор за увещание на другите политически сили да поддържат тези промени.

„ Те са неизбежни и ние би трябвало да стартираме да работим за това “, безапелационен бе той. Според него президентът е направил необятен обзор на целите на България.

Иванов дефинира напускането на ГЕРБ по време на словото на президента като непотребна демонстрация на нерви.

„ Колегите от ГЕРБ не могат да не си дават сметка, че носят извънредно тежко задължение. Напускането на зала, отводът да се чуе по-голямата част от обществото за тяхното завещание, не е път напред “, предизвести съпредседателят на Демократична България.

Той разяснява и визитата на Кирил Петков в Скопие, като я дефинира като жест на благосклонност. Според него обаче към момента сме надалеч от решаването на въпросите, свързани с Република Северна Македония.

„ Надеждата ми не е свръхголяма, тъй като до момента имаме доста думи, доста жестове и малко дейности от тяхна страна. Очевидно е, че българската позиция ще би трябвало да търси нови способи да засилва разговора. Нашата позиция във връзка с Северна Македония и този проблем са надалеч от своето решение “, съобщи още Христо Иванов.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР