Надежда за връщане към нормалното: това ще опита да предложи

...
Надежда за връщане към нормалното: това ще опита да предложи
Коментари Харесай

Отново олимпийски игри и първото зимно световно първенство: спортът през 2022 г.

Надежда за връщане към естественото: това ще опита да предложи спортът през 2022 година

Новата година е цялостна с вълнуващи спортни надпревари. Очаква се тя да стартира под знака на въздействието на COVID-19, като вирусът продължава да основава провокации по света.

Двете събития, които се чакат с максимален интерес, са зимните олимпийски игри в Пекин и международното състезание по футбол в Катар.

Сезонът на огромните спортни събития стартира във втория ден на януари с рали " Дакар " (2-14 януари). За трета година надпреварата ще се организира в Саудитска Арабия.

Само дни по-късно стартира и Купата на африканските народи (9 януари - 6 февруари). Най-големият футболен шампионат на Африка трябваше да се организира по проект предишното лято, само че беше отсрочен. Домакин е Камерун, а за повторно шампионатът ще бъде с 24 тима.

В средата на месеца стартира и Australian Open (17-30 януари). Турнирът ще се организира и при нови условия, а точно участниците да са имунизирани.

За разлика от предишни години февруари е по-беден като брой спортни събития, само че като значителност е доста пред останалите месеци поради зимните олимпийски игри в Пекин (4-20 февруари). За втори следващ път зимните игри ще се проведат в Азия след Пьонгчанг 2018. Пекин ще стане първият град, който е бил хазаин на летни и зимни игри.

Разликата от шест месеца сред игрите в Токио и тези в Пекин е най-малката сред летни и зимни от 1992 година, когато за последно те бяха в една година - Албервил и Барселона.

На 20 март стартира сезонът във Формула 1, който би трябвало да включва рекордните 23 старта и да продължи до 20 ноември. Също по този начин през март обичайно европейските шампионати по футбол навлизат в своята решителна фаза.

Месец май ще даде отговор на въпроса ще бъде ли спрян " Лудогорец " по пътя към 11-а купа в българското футболно състезание. Също по този начин ще стана ясни първенците в другите шампионати в Европа, а тогава са и финaлите на Лига Европа (22 май), Лигата на конференциите (25 май) и Шампионската лига (28 май).

На 16 май стартира " Ролан Гарос ", който ще продължи до 5 юни. За разлика от 2021 година лятото няма да бъде толкоз богато на спортни събития, само че измежду огромните са " Уимбълдън " (27 юни - 10 юли) и Тур дьо Франс (1-24 юли).

 Българският народен тим по футбол ще има четири мача в Лигата на нациите доникъде на юни
© LAP.BG

Българският народен тим по футбол ще има четири мача в Лигата на нациите доникъде на юни

В началото на юни с четири мача в Лигата на нациите. Първият е семейството на Северна Македония.

Юни ще означи завръщането на Лигата на нациите по волейбол в " Арена Армеец ". Тогава мъжкият тим на.

В края на лятото е и US Open (29 август - 11 септември).

През годината са и международните шампионати по волейбол - за мъже от 26 август до 11 септември в Русия, а за дами - 23 септември до 15 октомври в Нидерландия и Полша.

Подобаващ край на 2022 година ще постави международното състезание по футбол (21 ноември - 18 декември). За пръв път то ще се организира в Близкия Изток, като хазаин е Катар. Също по този начин за пръв път международното няма да е и през лятото, когато е почивката в клубните шампионати. Това ще направи умората значим фактор в шампионата, наедно с времето в Катар, където температурата през декември е над 30 градуса.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР