Надежда за ХристиянУчителите на три от големите училища в Търговище

...
Надежда за ХристиянУчителите на три от големите училища в Търговище
Коментари Харесай

Учители отказват цветя, за да помогнат на болно момче

Надежда за Християн Учителите на три от огромните учебни заведения в Търговище приканиха през днешния ден, на първия образователен ден, да не им подаряват букети . В известие, публикувано в обществените мрежи, те молят заделените пари за цветя да бъдат дарени за лекуването на Християн Христов.

Инициативата подеха учители от Второ приблизително учебно заведение „ Проф. Никола Маринов ”, където Християн е възпитаник в 12-ти клас . От седемгодишно момчето има нарушена дефекация, част от дебелото му черво е атрофирало, а към този момент има и повредени нерви на седалището. През годините фамилията на Християн е минало през десетки лекари – невролози, психолози, гастроентеролози и други, само че диагноза по този начин и не била сложена.

Накрая п олучават и отвод за финансова поддръжка и от Фонда за лекуване на деца в чужбина . Наскоро доктор от турската клиника „ Мемориал ” се е съгласил да прегледа Християн, само че за задачата е нужно първо да бъдат направени редица проучвания след което ще се назначи лекуване или хирургична намеса.

Първоначалната сума, която е нужна за проучванията , е 1850 евро, само че пари ще трябват и за други проучвания, превоз, престой. Датата за обзор на Християн е 1 октомври, а фамилията не разполага с нужната сума. Майката на момчето поде дарителска акция – кутии за дарения са сложени в редица магазини и публични места в Търговище, открита е и банкова сметка на името на Християн Ганчев Христов.

 Надежда за Християн персонален списък, facebook-->

Призива на учителите от Второ приблизително учебно заведение подеха и сътрудниците им от Първо главно учебно заведение и Профилираната гимназия по икономическа информатика.

В обществените мрежи те молят: „ Всички пари за цветя да бъдат пари за вяра! Да подарим вяра на Християн да оздравее, да продължи да ни радва със своя гений, със своята цигулка, да реализира фантазиите си! Сега ние би трябвало да му върнем вярата в положителното! Надежда за живот! Да му помогнем да бъде още веднъж при нас. И на 24 май да го забележим като зрелостник ”, се споделя в апела на учителите.

В дарителската акция могат да се включат и всички искащи като внесат пари в откритата банкова сметка:
Уникредит Булбанк
IBAN:  BG19 UNCR 70001523378617
BUC  UNCRBGSF


 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР