Надежда Стойчева от Анимус“ обясни по Би Ти Ви, че

...
Надежда Стойчева от Анимус“ обясни по Би Ти Ви, че
Коментари Харесай

„Като се прибереш, ще завариш трупове“ - така била заплашвана убитата 32-годишна Кристина

Надежда Стойчева от „ Анимус “ изясни по Би Ти Ви, че рискът за Кристина, която бе убита с патрон в главата, е бил доста висок и е предложено доста съществено тя да се скрие. 

 

„ Жената обаче доста мъчно се обърна към нас с огромно съмнение и показа, че се страхува за живота си. Посъветвана е да се обърне към полицията. Ако е имало жалба със сигурност щеше да има реакция от страна на органите на реда. Извършителят е имал престъпно минало и е щяло това да се види “, сподели Стойчева.

 

Тя изясни, че Кристина е имала среща с психолози и е била в развой на разлъка с този човек, който в последните 6 месеца е почнал да я заплашва. Мъжът е пресичал с колата си нейната, а заканите не са били директни.


" Било е психически тормоз. Казвал ѝ е: „ Като се прибереш, ще завариш трупове “ и подобни изречения. Не е имало физическо принуждение, само че тормозът е бил доста сериозен ", обясни Стойчева.


Тя добави, че е имало сделка дамата да не се движи постоянно с компаньон. В деня на убийството по неразбираеми аргументи си е тръгнала сама.

 

Надежда Стойчева разказа и профила на жертвата, на която е предлагано да се укрие и изцяло да промени метода си на живот.


„ Тя има две висши образования, знаела е два езика, красива, мощна жена. Смятала е, че сама може да провежда бягството си “, изясни специалистът.


Стойчева добави, че за „ Анимус “ това е доста тежък миг, тъй като за първи път губят обърнал се към тях човек. Тя твърдо има вяра, че дамата е можело да бъде избавена, само че е трябвало да подаде молба.

 

„ Ако това се беше случило, щяхме да включим адвокати за ограничаващи заповеди. Имаме и наказателни юристи, с които можехме да помогнем и в полицията да се задействат незабавно, въпреки всичко Калоян има престъпно минало “, добави Стойчева.

 

Тя съобщи, че на седмица имат 20 души, които се обръщат към тях за домашно насилие ситуацията в действителност е сериозна. Стойчева счита, че трябват законодателни промени.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР