Надделя мнението, че образователният процес е дори невъзможен с носене

...
Надделя мнението, че образователният процес е дори невъзможен с носене
Коментари Харесай

Вълчев: Обсъждаме кое е по-малкото зло за децата

 Надделя мнението, че просветителният развой е даже неосъществим с носене на маски, изключително за дребните. Сега сме обаче в по-кризисен миг, с голям напън над лечебните заведения, за жалост обсъждаме кое е по-малкото зло. Тази седмица казахме на учебните заведения и учителите, че те могат да преценяват дали децата да носят маски в час. Това съобщи в NOVA образователният министър.

" Носенето на маски казахме да е над 4-ти клас – за дребните е по-неподходящо, по-трудно – има проучвания, че дребните възпитаници са и по-малко приносители на вируса “, добави той.

Десоциализацията, обездвижването, при дребните деца не е желателно нескончаем престой пред екрани, това са отрицателните последствия от отдалеченото образование, напомни съображенията, заради които няма централна заповед за прекосяване в електронна среда. Затова, по думите му, е препоръчително по опция интервалите на отдалечено образование да не надвишават 3 седмици

Може и едно дете от клас да премине към отдалечено образование, даже класът да е в стаята, сподели министърът.

Днес 44% от учениците ще учат в електронна среда, доскоро бяха 38-39%, разясни. От 2400 учебни заведения имаме 1100 без нито един случай на ковид – по-малките общини, по-отдалечените общини, изброи той.

" През януари и февруари евентуално ще има 2-3 седмици, когато се чакат и грипните вируси, тогава евентуално ще има прекосяване на образование в електронна среда ", допусна.

За опасенията на учители, че присъственото образование основава заплаха за здравето им, той сподели: " Където има учителска неуравновесеност, шефовете могат да вземат решение за прекосяване краткотрайно в електронна среда – дал съм общи насоки да не се задържат повече от 3 седмици учениците в електронна среда ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР