Надали ще бъде изработена вълшебна формула за устойчиво правителство. Трябва

...
Надали ще бъде изработена вълшебна формула за устойчиво правителство. Трябва
Коментари Харесай

Политолог: Или правителство с мандата на ГЕРБ, или предсрочни избори

Надали ще бъде направена вълшебна формула за стабилно държавно управление. Трябва да свикнем, че оттук нататък българският парламент ще бъде по този начин накълцан. Не е наложително изборите да са на 3-4 месеца, само че в историята остават 4 години устойчиво ръководство. Такава прогноза направи в ефира на Euronews Bulgaria политологът Иво Инджов.

Според него в актуалната обстановка „ има два разновидността за излаз - единият е държавно управление с първия мандат на ГЕРБ, а другият – нови, скорошни, предварителни избори “.

„ Не чакам ГЕРБ отпред с вожда си Бойко Борисов да поддържа държавно управление на малцинството с мандат на ПП-ДБ, тъй като би било унизително в очите на електората на ГЕРБ. Трудно ще му е на Борисов да изясни за какво би подкрепил, които в това време към момента са обект на подбив, насмешки, както беше по време на предизборната акция “, сподели Инджов.

По думите му реализирането на третия управнически мандат е „ дъвка в устата на политиците ни “ и в действителност е неизпълним.

 
Няма по какъв начин да има държавно управление на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Ако обединяването пристане на ГЕРБ, ще демотивира своя електорат и ще бъде в неприятна позиция за локалните избори и предварителните парламентарни избори.
Иво Инджов, политолог

По мнението му „ стратегически ПП-ДБ позволиха сериозна неточност, направиха прекомерно доста отстъпки на ГЕРБ. Трябваше да спрат с обща законодателна стратегия, клекнаха на ултиматума на Борисов да демонстрират състав на кабинет, само че в този момент не престават да таят вяра при неуспех на първи мандат, ГЕРБ някак да се убеди да ги поддържа за държавно управление с втория мандат “.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР