Надал: Не съм изненадан, че Джокович се завърна към най-добрата

...
Надал: Не съм изненадан, че Джокович се завърна към най-добрата
Коментари Харесай

Надал: Не съм изненадан, че Джокович се завърна към най-добрата си форма

Надал: Не съм сюрпризиран, че Джокович се завърна към най-хубавата си форма
Световният номер 1 Рафаел Надал съобщи на конференция преди началото на Мастърса в Париж, че не е сюрпризиран от завръщането на Новак Джокович в най-хубава форма. Испанецът пропусна два месеца, след се отхвърли в полуфинала си с Хуан Мартин дел Потро на Ю Ес Оупън поради тендинит на дясното коляно. През това време, Джокович идва във френската столица в серия от 18 следващи победи и трофеи на шампионатите от Големия Шлем на Уимбълдън и Ю Ес Оупън и Мастърсите в Синсинати и Шанхай.

Надал ще търси 34-та си купа от сериите Мастърс 1000 и дебютна в Париж и е на мнение, че отсъствието му поради проблемите с коляното са причина за изкачването на Джокович наоколо до първата позиция в международната класация.,,Не съм сюрпризиран, че той се завърна към най-хубавата си форма – въобще дори. Той е доста добър тенисист. През това време аз изиграх единствено девет шампионата, като се контузих в два от тях през сезона – и то на Голям шлем “, показа 32-годишният Надал за формалния уебсайт на ATP.,,Той прави превъзходна втора половина на сезона, по тази причина заслужава да бъде там, където се намира. Всеки бе сигурен, че той ще се завърне към най-хубавата си форма и аз благополучен, че виждам някой като него още веднъж във върхова спортна форма “, сподели почит към сътрудника си испанецът.

17-кратният първенец на шампионати от Големия шлем ще се опита да приключи за пети път годината като номер 1 в света, само че Надал не счита, че това е най-важното поради травмите напоследък.,,Контузих се на два пъти в доста основни моменти на конкуренциите през сезона “, показа той.,,В началото на акцията пропуснах Индиън Уелс и Маями поради контузията на Аустрелиън Оупън, по-късно се контузих в Ню Йорк и не играх в Пекин и Шанхай. Това са прекалено много пропуснати шампионати и благоприятни условия за положително показване. Затова задачата ми е да съм още веднъж на корта, да се любувам на играта си и по-късно ще забележим какво ще се случи. Ще се боря с всички сили да спечелвам колкото се може повече срещи. Разбира се, ще бъда благополучен, в случай че остана номер 1, само че задачата ми е да се представям на най-високо равнище “, добави Надал.

Въпреки че не е печелил купата в зала,,Берси “, Надал не си слага безусловно за цел да бъде сполучлив във френската столица.,,Просто се пробвам да дам най-хубавото от себе си. Всички знаят какъв брой специфичен е този град за мен и моята кариера. Да играя тук е постоянно нещо особено “, приключи испанският номер 1.

Надал почива в първи кръг и ще се изправи във втори против спечелилия от Фернандо Вердаско и Жереми Шарди. Който всред Надал и Джокович доближи един кръг повече от другия, ще бъде номер 1 при обновената класация след края на шампионата в Париж на 5 ноември. В момента разликата сред двамата тенисисти е 215 точки в интерес на Надал. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР