Над20000данъкоплатципосетихасалоназа обслужване наклиенти вофиснаНАП Плевенпрезпървите три месеца на 2023 година.Над

...
Над20000данъкоплатципосетихасалоназа обслужване наклиенти вофиснаНАП Плевенпрезпървите три месеца на 2023 година.Над
Коментари Харесай

Над 20 000 клиенти посетиха салона за обслужване в офиса на НАП-Плевен през първите три месеца на 2023 г.

Над20000данъкоплатципосетихасалоназа обслужване наклиенти вофиснаНАП Плевенпрезпървите три месеца на 2023 година.

Над 6000 от тях са потърсили помощ в изясняването на здравноосигурителния си статус и са поискали уверение за непрекъснати здравноосигурителни права.

Здравната вноска за жителите, които сами внасят наложителните си здравни осигуровки и не са регистрирани катосамоосигуряващисе по смисъла на Кодекса за обществено обезпечаване,е в размер на 28,40 лв., напомнят от Национална агенция за приходите.

Срокът за внасяне на тези вноски е до 25-то число на месеца, идващ месеца, за който се отнасят.Клиентите би трябвало даподават в Национална агенция за приходите декларация Образец 7.Тя се подаваелектронно с личен идентификационен код(ПИК) на Национална агенция за приходите или КЕП, посредством портала за електронни услуги или във всеки офисна приходната организация.

Здравноосигурителните права на жителите се прекъсват, в случай че не са импортирани повече от три дължими месечни вноски за интервал от 36 месеца. Прекъснатите права се възвръщат при изискване, чесезаплатят всички дължими здравноосигурителни вноски за последните 60 месеца.

Над10000 клиенти са посетилиофиса наНАППлевен, с цел да подадат данъчни и осигурителни заявления, уведомления за трудови контракти и даплатятпубличните сизадължения посредством ПОС терминал.

Под8минути са били нужни за обслужването на един клиент, в което се включва и времето за изчакване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР