Над ¾ от работните места са в малкия бизнес и

...
Над ¾ от работните места са в малкия бизнес и
Коментари Харесай

Васил Велев: Екологичният преход не е ориентиран към малкия бизнес

Над ¾ от работните места са в дребния бизнес и на него се падат над 2/3 от брутната добавена стойност на страната. Малките и междинни предприятия не са изцяло наясно от последствията на съответни политики по отношение на климата и околната среда.

Toва съобщи ръководителят на Асоциация на индустриалния капитал в Българя (АИКБ) Васил Велев на конгрес на тематика " Малки и междинни предприятия (МСП), предприятия на обществената стопанска система, занаяти, свободни специалности: благоприятни условия и провокации на зеления преход ".

По думите му дребният бизнес и междинната класа са основата на демокрацията в страната - стопански самостоятелни хора, които не са подвластни и не се поддават на операция и въздействие. За да се резервира този дял, са нужни широкообхватни и целенасочени ограничения за дребния бизнес и условията за прехода за резистентност и благоприятни условия за ръководство на екологичния преход, по метод, който ще им помогне да развият своята конкурентоспособност, изясни Велев.

Той уточни, че дребните и междинни предприятия се борят с възобновяване си от коронавирус пандемията и войната в Украйна. Необходимо е да се даде подобаваща еластичност и всеобхватна стратегия за микро-, дребния и междинен бизнес за екологизиране и съблюдаване на законодателството за прехода към въглеродно неутрална стопанска система, акцентира Велев.

" Нека да забележим и слонът в стаята. Не успяхме да си отговорим на два въпроса - в случай че в действителност приоритет е запазване на околната среда, зеленият преход, въглеродно неутралната стопанска система, за какво тогава палим отначало въглищните централи? Как Европейски Съюз има намерение да направи зеления преход без базова промишленост ", недоумява Велев.

Сега ме изправени пред риска да приключим с базовата промишленост. Как ще създадем зеления преход без метали, промишленост и химия , запита Велев и предизвести, че може да има систематичен бъг в софтуера на ръководство на Европейския съюз.
 Васил Велев: Бизнесът пред избор – заплаща или заплати, или ток
Васил Велев: Бизнесът пред избор – заплаща или заплати, или ток

Ощетяваме българските консуматори и награждаваме Руската федерация, сподели той
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР