Над западната половина от страната облачността ще е променлива, над

...
Над западната половина от страната облачността ще е променлива, над
Коментари Харесай

Слънчев, но студен ден

Над западната половина от страната облачността ще е променлива, над доста региони намаляваща до най-вече слънчево. Над Източна България през по-голямата част от деня облачността ще е забележителна и на обособени места със слаби валежи от дъжд, в Предбалкана – и от сняг. Привечер преваляванията и там ще спрат, и облачността ще се раздра. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са сред 6°-11°, в София към 6°.

Над Черноморието ще бъде най-вече облачно с превалявания от дъжд. След обяд по северното крайбрежие преваляванията ще спрат и облачността от север ще стартира да се раздира. Ще духа до сдържан север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 7°-9°. Температурата на морската вода е към 7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е забележителна, със слаби превалявания от сняг, под 1200 метра – от дъжд. Ще духа сдържан и мощен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 0°, на 2000 метра - към минус 6°.

В петък и събота преди обяд времето ще бъде най-вече слънчево. Вятърът в доста региони ще стихне и заран тук-там в равнинната част от страната видимостта ще е понижена. Минималните температури ще са сред минус 5° и 0°, а оптималните - сред 7° и 12°. В събота след обяд облачността ще се усили, към момента без превалявания. По-късно денем със слаб североизточен вятър ще стартира да прониква леден въздух, демонстрира прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР