Над Западна България облачността ще продължи да се увеличава и

...
Над Западна България облачността ще продължи да се увеличава и
Коментари Харесай

Очакват се краткотрайни валежи от дъжд

Над Западна България облачността ще продължи да се усилва и ще стартират краткотрайни превалявания от дъжд, които вечерта ще обзет и Централната част на страната. Възможни са и гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан югозападен вятър. Днес оптималните температури ще са сред 19° и 24°, в София - към 20°.

През нощта вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще прониква по-хладен въздух. Минималните температури ще бъдат сред 6° и 11°, в София - към 6°. Ще завали и в Източна България, в обособени региони и с гръмотевици.

От запад ще стартира бързо скъсване и понижение на облачността и на следващия ден преди обяд към момента тук-там единствено в Източна България ще превалява слаб дъжд, само че и там преваляванията ще спрат. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Температурите едва ще се намалят и оптималните ще бъдат сред 15° и 20°, в София - към 15°.

В планините преди обяд облачността ще е забележителна и към момента тук-там в масивите от източната половина от страната ще има превалявания. Около и след обяд облачността ще се раздра и намалее до най-вече слънчево. Ще бъде обаче прохладно. Ще духа сдържан, по билата и краткотрайно мощен северозападен вятър.

На Балканите ще е най-вече слънчево, с по-значителна облачност над източните региони, където едва ще превали. Привечер от запад облачността ще се усилва и в Западните Балкани ще стартират превалявания от дъжд, а вятърът ще се усили. Ще нахлува по-студен въздух и до среднощ на обособени места дъждът ще премине в сняг.

През нощта против понеделник от запад ще стартира нарастване на облачността. Новата седмица ще стартира с превалявания и мощен вятър. В понеделник ще е към момента топло, само че вечерта и през нощта против вторник температурите бързо ще се намалят и ще стартират превалявания от дъжд, тук-там с гръмотевици.

Във вторник ще бъде относително студено и прохладно, в обособени региони със слаби превалявания, най-вече от дъжд, само че в планинските и североизточните региони е допустимо дъждът да се примесва със сняг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР