Над Южна България облачността ще се разкъса и намалее до

...
Над Южна България облачността ще се разкъса и намалее до
Коментари Харесай

До 15 градуса утре, в сряда започват валежи

Над Южна България облачността ще се раздра и намалее до слънчево, само че по-късно вечерта от юг още веднъж ще се усили. В Дунавската низина ще се задържи с ниска слоеста облачност или мъгла, и на обособени места ще преръми. Ще духа слаб, в източните региони до сдържан североизточен вятър. Минималните температури ще са сред 1 и 6 градуса, в крайните югоизточни региони до 8. Максималните температури ще са сред 10 и 15, в Северна България ще останат по-ниски - сред 6 и 9 градуса, предава Българска телеграфна агенция.
По Черноморието облачността ще е по-често забележителна, тук-там краткотрайно ще намалее до най-вече слънчево. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 8 и 13 градуса. Температурата на морската вода е към 7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
В планините ще има раздрана облачност, по-значителна по старопланинското било и Предбалкана. След обяд от юг над масивите от Южна България облачността още веднъж ще се усили. На обособени места, основно в западната част на Стара планина ще има слаби валежи от сняг, под 1400 метра от дъжд. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максимална температура на 1200 метра към 9, на 2000 метра - към 2 градуса.
В сряда валежи от дъжд ще има в по-голямата част от страната, на повече места и повече като количество - в Южна България. В планините над 1200 метра ще вали сняг, само че със увеличаване напразно от север-североизток и внезапно намаляване на температурите по-късно денем в сряда в Предбалкана и по високите котловинни полета на Западна България дъждът ще премине в сняг. В четвъртък и петък от североизток захлаждането ще продължи. Още през първия ден в доста региони от Северна България дъждът ще премине в сняг, а с понижението на температурите и в Южна България по здрач и през нощта против петък дъждът ще се примеси със сняг. Минимални температури - сред минус 2р и 3р, по Черноморието до 6-7, оптимални - сред 1 и 6 градуса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР