Над Васил Божков е имало политически чадър и финансовият министър

...
Над Васил Божков е имало политически чадър и финансовият министър
Коментари Харесай

Кадиев: Над Васил Божков е имало политически чадър и Горанов трябва да понесе отговорност

Над Васил Божков е имало политически чадър и финансовият министър Владислав Горанов би трябвало да понесе отговорност за абсурда, разяснява някогашният зам.-министър на финансите Георги Кадиев пред бТВ.

Той сподели, че двузначен текст в закона за хазарта дава съображение на Васил Божков да внесе 700 млн. лева по-малко в хазната.

Въпросният текст е импортиран през 2014 година от Менда Стоянова (ГЕРБ), ръководител на бюджетната комисия, Емил Димитров (гражданската квота на ВМРО), в този момент министър на екологията, и Диана Йорданова, зам.-председател на КФН, посочи Кадиев.

По същото време той е предложил да бъде записано, че по-ниска ставка може да има единствено за “хазартни игри, проведени в игрални зали “, само че това предложение не е признато.

" Остана, а " за
хазартни игри “ и няма пояснение кои са тези хазартни игри. Липсващите думички „ проведени в игрални зали “ дават съображение на Божков да каже: " Лотарията е хазартна игра и надлежно аз се таксувам по друг метод “. Той може да не е прав, може да е прав, в последна сметка ще има правосъдни каузи, те ще го решат ", сподели той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР