Над Централна и Източна България ще бъде слънчево, докато над

...
Над Централна и Източна България ще бъде слънчево, докато над
Коментари Харесай

Слънце на изток, краткотрайни валежи с гръмотевици в Западна България

Над Централна и Източна България ще бъде слънчево, до момента в който над Западна облачността ще се усилва и на доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Максималните температури ще бъдат сред 26° и 31°, в композиция със слаб до сдържан вятър от североизток. Предупреждение от първа степен, код жълто, за вероятни обилни количества е оповестено в няколко области от Югозападна България.

През нощта преваляванията в Западна България ще спрат и облачността ще се раздра и ще намалее. Ще бъде съвсем безшумно, с минимални температури в необятни граници - сред 10 и 18 градуса, в София - към 13, а оптималните ще са сред 25° и 30°, в София - към 25°.

Утре денят ще стартира слънчево, само че към и след обяд над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. По-значителни количества се чакат още веднъж в югозападните елементи, като основно в планините и планинските региони явленията ще са интензивни. Има условия и за градушки.

По Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 23° и 25°. Температурата на морската вода е 21°-23°.

И в планините ще се развива купеста, над масивите в Западна и Централна България - купесто-дъждовна облачност. Ще има превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще останат без основна смяна и в курортите ще са сред 14 и 17 градуса, в Банско - към 23.

В понеделник на доста места, основно в западната половина от страната, а във вторник - и в Централна България, ще има превалявания с гръмотевични стихии и градушки. Температурите ще се намалят и оптималните ще са от към 20° във високите полета на Западна България до 28° в югоизточните региони, където и вероятността за превалявания е най-малка. През идващите дни ще има повече слънчеви часове, а градусите ще тръгнат нагоре.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР