Над страната преминава студен атмосферен фронт, съобщиха от Националния институт

...
Над страната преминава студен атмосферен фронт, съобщиха от Националния институт
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър и по-ниски температури в неделя


Над страната минава леден атмосферен фронт, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Жълт код за мощен вятър е разгласен в области от Северна, Централна, Южна и Югозападна България за неделя.

Облачността краткотрайно ще се усили и на обособени места, сутринта - в Северозападна България, а към и след обяд - в южните и източните региони, ще превали. На обособени места ще има и гръмотевици. Вятърът от запад-северозапад ще се усили до сдържан, в Дунавската низина, Горнотракийската равнина и по долината на Струма - краткотрайно мощен.

Максималните температури ще бъдат сред 24 и 29 градуса, в крайните югозападни региони - малко по-високи. В София температурата ще бъде към 24 градуса.

Над Черноморието също ще има краткотрайни нараствания на облачността и след обяд на обособени места ще превали. Ще духа до сдържан северозападен вятър, след обяд - от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат в необятни граници, сред 21 и 27 градуса. Температурата на морската вода ще бъде: от 13 градуса - на Шабла, до 18 градуса - към Бургас. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има краткотрайни нараствания на облачността и тук-там ще превали, основно в Родопите - с гръмотевици. Ще духа мощен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде към 19 градуса, на 2000 м - към 11 градуса.

През първите дни от седмицата над по-голямата част от страната ще доминира слънчево време, в следобедните часове - с купеста облачност. Повишена възможност за развиване на повече купесто-дъждовна облачност и тук-там да има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици, има във вторник. В понеделник северозападният вятър ще отслабне до сдържан, а в Източна България ще се ориентира от североизток; с него в североизточните региони температурите ще се намалят още. Във вторник вятърът ще отслабне още и ще се смени с югоизточен.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР