Над страната облачността ще се задържи значителна, със слаби валежи

...
Над страната облачността ще се задържи значителна, със слаби валежи
Коментари Харесай

Температурите падат, къде ще има валежи?

Над страната облачността ще се задържи забележителна, със слаби превалявания от дъжд. След обяд краткотрайни разкъсвания ще има над Западна и централните региони на Южна България. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток, в Източна България след обяд краткотрайно ще се усили. Ще нахлува студен въздух и оптималните температури ще са сред 7° и 12°, в София - към 7°. Такава е прогнозата за времето на Национален институт по метеорология и хидрология, заяви дежурният синоптик Мартин Славчев.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от междинното за ноември и ще остане без основна смяна. По Черноморието ще е най-вече облачно със слаби превалявания от дъжд. След обяд по северното крайбрежие ще спрат и облачността краткотрайно ще се раздра. Ще духа сдържан най-вече северен вятър.

Максималните температури ще са сред 10° и 13°. Температурата на морската вода е 15-16°. Вълнението на морето ще е 2- 3 бала. В планините облачността ще е по-често забележителна, с краткотрайни разкъсвания над масивите на Западна България. На доста места ще има превалявания от сняг, под 1300 метра от дъжд подправен със сняг. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи и краткотрайно мощен вятър от север-североизток. Температурите ще се намаляват и оптималната на височина 1200 метра ще е към 2°, на 2000 метра – към минус 4°.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР