Над стотина медицински сестри и акушерки се включиха от Пловдив

...
Над стотина медицински сестри и акушерки се включиха от Пловдив
Коментари Харесай

Над сто медицински сестри в Пловдив протестираха срещу ниското си заплащане

Над стотина медицински сестри и акушерки се включиха от Пловдив в националния митинг за по-високи заплати на междинния медицински личен състав. Те бяха подкрепени и от лекари, а на място към идеята им се причисли и КТ " Подкрепа ".
Това не е първият митинг на медицински сестри в Пловдив за тази година, през януари 42 сестри от МБАЛ " Св. Мина " в Пловдив подадоха едномесечно предупреждение за овакантяване, в случай че не им бъдат нараснали заплатите, които са единствено с 20 лева над минималната. По същото време стачкува и личният състав на МБАЛ в Карлово и отговорът на държавното управление беше да отпусне средства, с цел да може от 1 януари 2019 година заплатите на медицинските сестри да бъдат най-малко 900 лева . След прочут период време стана ясно, че това съвсем на никое място не се съблюдава, по тази причина през днешния ден митингът към този момент е на национално равнище.

На плакатите, издигнати през днешния ден от мирния митинг в Пловдив, се четеше: " Днес подкрепете нас, с цел да има кой да се грижи на следващия ден за вас ". Протестиращите поддържат настояванията на национално ниво- да се усили процентът прослужено време на 1.2%, да се усилят доплащанията за нощен труд и да има доплащане за незабавни и интензивни отделения. Ако до 1 април настояванията не получат съответен отговор, ще последва нов ден на митинг на 1 април .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР